Belangrijke zege DVVC tegen Irene ’58

Tegen het hoger geplaatste Irene’58 deed DVVC het uitstekend en won het met 2-1 en dat betekende de tweede zege van het seizoen. Ondanks het onstuimige weer, regen en veel wind, was het veld prima bespeelbaar aan sportpark Dongekant.

Na de  aftrap zetten de spelers van trainer Piet Gabriels goed druk en daardoor kon Irene’58 niet goed in hun spel komen. DVVC combineerde goed en dat resulteerde al snel in grote kansen. Zo was er in de  11e minuut een kans voor Kevin Zijlmans, die echter net een voetlengte tekort kwam om een goed schot te geven. Een minuut later was er een dijk van een kans voor spits Osman Cemrek. Na een prima voorzet van de sterk spelende Dennis Kras, kon Cemrek zowel vrij voor goal, als in de rebound geen doel treffen. De beloning voor de sterke openingsfase van DVVC kwam er in de 20e minuut. Een prachtig schot vanaf 20 meter door Kevin Zijlmans belandde in de bovenhoek : 1-0. Irene’58 kwam hierna beter in hun spel en dat resulteerde onder andere in een corner in de 24e minuut. Joris van den Ham kon hierbij frank en vrij inkoppen achter doelman Rian Vermeulen : 1-1. Gelukkig ging DVVC door met aanvallen en er waren voor rust nog twee dotten van kansen.  In de 30e minuut kopte Jan Willem Siemons naast na een goed genomen corner. De grootste kans op de tweede treffer kwam op naam van Koen Swanen. Vrij voor de keeper schoot hij echter rakelings naast.
In de tweede helft nam Irene’58 in de beginfase meer het initiatief. Echt grote kansen kreeg men niet, een enkele keer moest Rian Vermeulen in actie komen en bij enkele schoten goede reddingen maken. Het moment van de wedstrijd was de 28e minuut. Keeper Cor van Dongen van Irene’58 maakte een opmerking richting scheidsrechter M. Yucel. De doelman bleef doorpraten waardoor hij geel kreeg en een indirecte vrije trap binnen de 16 meter. Via een tikje van Osman Cemrek schoot Halit Solmaz keurig binnen: 2-1. De vreugde bij alles wat DVVC was, was groot. Hierna kwam DVVC niet in grote problemen, via een enorme werklust en inzet kon de 2-1 over de streep worden getrokken. Een belangrijke winst, daar men nu weer aansluiting heeft gekregen met de grote middenmoot.
Komende zondag de uitwedstrijd in Hank tegen Be Ready, aanvang 14:30 uur op sportpark de Schiethoek.