ONI verliest derby van SSC met 1-3

Onder grote belangstelling van zo’n 300 voetbal liefhebbers hebben ONI en SSC hun DERBY kunnen afwerken op een op sommige plaatsen zeer moeilijk bespeelbaar veld. Door deze omstandigheden gebeurden er soms hele onverwachtse dingen en was het aanpassen geblazen voor beide teams.

De wedstrijd begon voor ONI zeer slecht, al in de 2e minuut was het SSC dat middels een kopbal op 0-1 kwam en zorgde er zo voor dat ONI meteen op jacht moest naar de gelijk-maker. Toch leek het of dat de eerste de beste steek van de wespen, zoals SSC genoemd wordt, verlammend werkte bij ONI. Een kleine 10 minuten later lag de 0-2 al in het netje en moest ONI zodoende alle moed en kracht bij elkaar rapen om een grote afstraffing tegen te gaan. Gaandeweg de eerste helft kreeg ONI iets meer voetbal overwicht en kwam het tot enkele kleine mogelijkheden, maar tot grote kansen kwam het niet. De Derby dobberde langzaam naar het eind van de eerste helft zonder echt venijnige schermutselingen welke in een derby toch wel meestentijds de boventoon voeren.
Tot overmaat van ramp moest ONI nog voor rust een derde treffer incasseren. Uit een snel gegeven vrije trap wist SSC de stand naar 0-3 te tillen en dacht iedereen dat de wedstrijd al gespeeld zou zijn. Gelukkig dacht ONI hier iets anders over na in de rust enkele harde noten gekraakt te hebben, en met drie wissels  waarbij Trainer de Haas na afloop de hand in eigen boezem stak en erkende dat niet juist te hebben ingeschat, moest ONI zien om snel tot scoren te komen.
Amper 30 seconden oud was de 2e helft en ONI had de teller op 1-3 kunnen zetten, ware het niet dat Jelle Horsten niet voldoende kracht kon zetten met het hoofd en de kans in schoonheid zag stranden. Toch kwam ONI volkomen verdiend op 1-3 in de 52 minuut. Invaller Ragnar de Brouwer scoorde uit een pass die als voorzet bedoeld was, maar hij zag tot zijn verbazing dat de bal via de binnenkant van de paal in het doel viel, 1-3 en ONI geloofde weer in een mogelijke goede afloop. Wat zich hierna afspeelde behoorde echt tot het affiche van een derby, de strijd werd grimmiger en ONI probeerde van alles om de 2e treffer te maken, maar liep zich stuk op een goede doelman van SSC.
Door de drie wissels ineens tijdens de rust kreeg ONI vanaf de 65e minuut te maken met een man minder situatie door het uitvallen van Brian Weistra, een oude blessure stak wederom de kop op en hij moest teleurgesteld het veld verlaten. Het werd zaak voor ONI om te voorkomen dat men nu niet onder de voet werd gelopen door SSC, het tegendeel werd bewezen. ONI bleef de aanval zoeken en wist wederom enkele kleine mogelijkheden te creëren, nu was het SSC dat zich eigenlijk geen raad wist met de overtal situatie en liet men door deze spel opvatting ONI in leven.
Het is dat de goed ingevallen Jori Broeders een aantal passes niet goed wist af te leveren bij collega spits Jeffrey Weterings en of Jelle Horsten en dat een aantal steekballen niet goed verwerkt werden want wie weet hoe de stand er nadien had uit gezien,. Mede door enige frustratie gezien het spel en de stand werd het spel zoals gezegd grimmiger en viel ONI in het laatste kwart van de wedstrijd een aantal gele kaarten ten deel. Zelfs het rood kwam uit de broekzak van de overigens goed fluitende scheidsrechter v Wijk. Deze rode kaart was voor Jeffrey Weterings, die volgens de leidsman een natrappende beweging zou hebben gemaakt waarbij hij zijn collega van SSC zou hebben geraakt. Zo moest ONI de laatste 13 minuten zien te overbruggen met 9 tegen 11. En zelfs met 9 tegen 11 wist ONI mondjesmaat de bal zo rond te spelen dat SSC achteruit moest.
Helaas kwam ONI niet verder dan die ene tegentreffer en moest men hun meerdere erkennen in een zeer slagvaardig SSC. Mede door goed keeperswerk van doelman Jeroen vd Hoven wist SSC ook niet meer tot scoren te komen uit enkele scherpe counters en werd de 1-3 de uiteindelijke pijnlijke eindstand voor ONI. ONI zal de wonden moeten gaan laten helen en hopen dat de geblesseerde John Broeders en Brian Weistra a.s weekend weer van de partij kunnen zijn als men afreist naar Andel voor de wedstrijd tegen SPARTA’30
Het word tijd voor punten omzo uit het zicht van de rode lantaarn teblijven.