Dongen moet weer verlies incasseren

,,Wat een teleurstelling weer! We speelden een goede eerste helft, maar verzuimden weer de kansen af te maken. De tweede helft was minder maar toch hadden we recht op een gelijkspel. Uit een spaarzame uitval scoort Venray de winnende treffer. En dat is balen!” De woorden van voorzitter Angela Jansens na afloop spreken boekdelen. Het is niet anders. Dongen is de laatste weken het kind van de rekening. Het is al vaker geschreven: als jij de kansen niet omzet in doelpunten, dan doet de tegenstander dat wel.

Ondanks de verliezen van de afgelopen weken tornt trainer Ron Timmers niet aan zijn basis elf. Wel was er een kleine verrassing in Venray. Floris Wouters was op het middenveld gezet en dit ging ten koste van Stijn Biemans. ,,Floris is meer een aanvallend ingestelde  middenvelder die bij balverlies achter zijn mannetje aan gaat lopen om de bal weer te heroveren,” lichtte teambegeleider Hans Kuijsters toe. Dongen voetbalde vanaf het eerste fluitsignaal rond de zestien van Venray. Dit resulteerde al na vijf minuten in een kansrijke kopbal van Sander de Bont. In de 13e minuut schreef linkerspits Niek Versteegen de openingstreffer op zijn naam. Met prima voetbal creëerde Dongen volop mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. De Bont werd door Robert Mutzers in stelling gebracht maar zijn inzet was recht op de doelman van Venray. Deze moest kort hierna op een gevaarlijk schot van Fatih Kamaci alles uit de kast halen om de bal uit de korte hoek te tikken. Hierna was het weer De Bont die in de Venraydoelman een sta in de weg zag. Kansen volop, maar niet kunnen scoren.
Na de rust een minder dominerend Dongen, dat verder op zoek ging naar de gelijkmaker. Voor het publiek werd het een spannende wedstrijd. Aan Dongenzijde maakte Tom Waltman zijn debuut in de hoofdmacht. Hij verving Jaap van der Waarden.  Dongen kreeg loon naar werken. Met nog tien minuten te gaan kopte Remon Koenen een voorzet van Kamaci binnen. Dongen wilde meer en ging op jacht naar de overwinningstreffer. Maar in plaats van de 1-2 verscheen kort na de gelijkmaker de 2-1 op het bord. Hier ging een grote communicatiefout in de het hart van de Dongenverdediging aan vooraf. Drie spelers keken elkaar aan toen de Venrayspits de bal in zijn voeten kreeg. Wie pakt hem nou aan? Voordat er werd ingegrepen, lag de bal al in de voeten van Niek Versteegen. Op zijn inzet had ook Timen Beijes geen antwoord. Zwaar teleurgesteld droop Dongen af met in hun kielzog de aan de knie geblesseerde Stijn Biemans. Op de bank begonnen en later ingevallen viel hij geblesseerd weer uit. ,,Wij hopen op een snel herstel. Zoals het er naar uitzag, moeten we hem toch een tweetal weken gaan missen,” was de eindconclusie van Hans Kuijsters. Komende zondag komt Groene Ster op bezoek. Dit elftal staat op gelijke hoogte met Dongen. Een doelpunt meer gescoord dan Dongen, maar vier doelpunten meer moeten incasseren. De wintertijd heeft zijn intrede gedaan. Dus wordt het tijd dat ook Dongen het tij gaat keren! Zondag 3 november om 14.30 uur Sportpark De Biezen.  Zie ook: www.vvdongen.nl