DVVC laat gelijkspel op valreep glippen tegen Dussense Boys

De vorig weekend vanwege de slechte weersomstandigheden afgelaste wedstrijd tegen Dussense Boys werd op zondag 20 oktober onder ideale omstandigheden alsnog gespeeld op sportpark Dongekant.  Met een gezonde portie optimisme werd uitgezien naar deze tegenstander, zeker na de mooie uitzege bij SVC. In een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Dussense Boys technisch iets beter uit de bus kwam, moesten de groenwitten 3 minuten voor afloop van de officiële speeltijd, een bittere pil slikken toen Dussense Boys de 1-2 scoorde. Dit was tevens de eindstand.

DVVC, met in de basis de teruggekeerde Marc Gitz en Willem van Riel, begon voortvarend aan de wedstrijd en al in de 5e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een voorzet van links kwam de bal bij Raymond de Bruijn die niet aarzelde en de bal vanuit de lucht direct inschoot. Hij verraste hiermee de verder uitstekend acterende doelman van de gasten volledig: 1-0 Dussense Boys werd hierdoor wakker geschud en nam meer en meer het initiatief over. Hierbij kwamen er enkele kansen voor de gasten die echter niet verzilverd werden. Na een kwartier wees de goede leidende scheidsrechter de Ruiter uit Tricht naar de penaltystip na een overtreding van Maikel van Bragt in zijn eigen strafschopgebied.
Deze werd verzilverd doch terecht afgekeurd vanwege het veel te vroeg inlopen van een speler van Dussense Boys. De overgenomen strafschop werd daarna gelukkig voor DVVC naast het doel geschoten waardoor DVVC bleef leiden.
Het spel bleef op en neer golven waarbij zowel DVVC als Dussense Boys kansen bleven creëren. Nadat Marc Gitz nog redding bracht na een vrije trap van de gasten kwamen de bezoekers in de 25e minuut, en niet onverdiend, op gelijke hoogte via Rob van Os:
1-1 In de laatste fase van de eerste helft kwam DVVC weer beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen via een kopbal van Osman Cemrek, die bediend werd door Koen Swanen. Ook Maikel van Bragt probeerde het met een mooie volley die helaas naast het doel verdween.
Weinig doelkansen in de tweede helft
DVVC startte goed in de tweede helft maar zakte al snel weg waardoor Dussense Boys het initiatief over kon nemen. In veel duels en bij afvallende ballen waren de gasten vaak iets attenter dan de thuisploeg. Overigens was op de inzet van de thuisploeg niets aan te merken. Men bleef volop strijden. Kansen in de tweede helft vielen er nauwelijks te noteren, zowel voor DVVC als de bezoekers. Zo leek deze wedstrijd op een gelijkspel te gaan eindigen, ware het niet dat het venijn voor DVVC in de staart zat. Op 3 minuten voor het einde van de officiële speeltijd zette Jesse Vos Dussense Boys op voorsprong door in de rebound de 1-2 te scoren. DVVC probeerde het daarna nog wel maar kon de stand niet meer in evenwicht brengen.
Na deze domper staat voor DVVC voor zondag 27 oktober weer een zware klus op het programma. De nummer 2 van de ranglijst DIA uit Teteringen komt op bezoek op Sportpark Dongekant.  De ploeg van coach Piet Gabriëls zal alle zeilen bijzetten om tot een goed resultaat te komen tegen deze goed ingespeelde ploeg.