Dongense Darts Competitie

Nie te Pijle is los in de Tweede Divisie. Was er vorige week de winst tegen de koploper Het Karrewiel, is er deze week een ruime winst tegen TROTS. Nie te Pijle stond maar 2 punten af en won dus met 11-2. DVDVD kon wel weer een winst gebruiken en HBHB was daar de ideale tegenstander voor. Na een 4-4 stand gaf DVDVD gas en won met 9-4 de wedstrijd. Het Vaartje speelde tegen De Bluffers. En ook hier werd het verschil gemaakt in de koppels tac/tic. Na een 5-3 stand won Het Vaartje alle 5 nog te spelen legs en won dus de wedstrijd met 10-3. No Score speelde tegen Het Karrewiel 1. Het Karrewiel scoorde gelijk 3 singles en bouwde verder uit naar een 9-4 overwinning. De captain van Het Karrewiel  John Trommelen scoorde een 180. De 180 teller is daarmee op 3 gekomen. Het Vaartje komt 1 punt dichterbij, maar Het Karrewiel 1 staat nog echt bovenaan. Nie te Pijle staat gelijk met Het Vaartje op de 2-e plaats.

In de Eerste Divisie moest De Salamander het opnemen tegen Louwe Geeuw. Na een 2-2 tussenstand trok Louwe Geeuw de partij naar zich toe. 8-5 de winst en het is gelijk de eerste overwinning voor Louwe Geeuw. Falcon won vorige week wel eens waar, maar het houd niet over dit seizoen. Ook tegen Game on werden er niet veel punten gehaald. 10-3 de winst voor Game on met een 100 finish voor Mark Lodewijks. Ook De Tobbers staan een beetje in de middenmoot en kwakkelen wat aan. Thuis tegen Pijlloos werd het een nederlaag. Door de laatste 3 legs te pakken werd een grote nederlaag voorkomen. Nu bleef het bij een 6-7 voor Pijlloos. Het Karrewiel 2 blijft het prima doen. In de thuiswedstrijd tegen 4P was er kort een 2-3 achterstand, maar was de einduitslag 8-5 voor Het Karrewiel. Op Dreef 3 tegen Het Karrewiel 13 en Vrolijke Bull tegen Mooi(e) laatste zijn niet gespeeld en worden later ingehaald. De 180 teller is stil blijven staan op 6. Het Karrewiel 2 blijft aan de leiding voor Game on en Mooi(e) laatste.
In de Ere Divisie heeft Gijle Peile wederom een goede overwinning binnen gesleept. Tegenstanders waren  Op Dreef 12 dat met 8-5 verloor. Voor Op Dreef 12 scoorde zowel Appie Veth als Ralph Veth een 180. BSEIDREN heeft de eerste overwinning binnen van deze competitie. Tegen WICO werd met 8-5 gewonnen. Voor WICO scoorde Rob Claesen een 114 check-out. De Valk 1 speelde een spannende wedstrijd tegen Triple Trouble.  Na een 4-4 stand pakte Triple Trouble net iets meer punten en won met 7-6 de wedstrijd. Voor Triple Trouble gooide Dennis Heeren een 125 finish en Stefan van Baal gooide 111 uit. New Bundy’s tegen The Dartons is niet gespeeld en wordt later ingehaald. De 180 teller staat nu op 17. Triple Trouble staat bovenaan met De Valk op plaats 2. Gijle Peile is nu ineens de nummer 3.