Eerste overwinning VV Dongen

VV Dongen was in de eerste 25 minuten op weg naar een grote overwinning in en tegen Schijndel. In de tiende minuut schoot Manuel de Cuester op het doel van Schijndel en de goalie kon de bal nog maar net over het doel tillen. Datzelfde herhaalde Roel Willemse en ook hij zag doelman Louwere de bal uit het doel houden. Nog geen 5 minuten later werd Rémon Koenen vrijgespeeld voor de keeper. Hij krulde de bal om de reserve keeper van Schijndel in de linkerhoek en de verdiende 0-1 was een feit. Vlak daarna kreeg Rémon Koenen de bal net buiten het strafschopgebied. Hij kon de bal niet kwijt en besloot alleen door de Schijndelse verdediging te lopen. Niet 1 of 2 man, maar 3 en bijna 4 verdedigers werden gepasseerd op een vierkante meter en uiteindelijk werd de rechtsbuiten ten val gebracht. De aanvallers van Dongen bleven bewegen en binnen enkele minuten werd een gekraakt schot dat door Schijndelse handen was aangeraakt omgezet tot een strafschop. Fatih Kamaci schoot deze pingel perfect binnen.

De laatste kans voor Dongen in de eerste helft was voor Robert Mutzers die vele malen sneller was dan zijn directe tegenstander die hij wederom zijn hakken liet zien. De bal werd om de keeper gekruld en de paal zorgde ervoor dat de bal terug in het veld belandde. Daarna was het een Schijndels kwartiertje dat enkele paniekerige momenten opleverde. Een bal die nota bene van richting werd veranderd door een Dongens been belandde achter Timen Beijes die kansloos was. De momenten tot aan de rust waren in het voordeel van Schijndel. Keeper Beijes hield zijn doel schoon en Dongen ging met een voorsprong rusten. Voor de Dongensupporter was het nog zeker geen gespeelde wedstrijd en men was nieuwsgierig naar de tweede helft. In het begin van de eerste helft had Fatih Kamaci nog een kans, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Rémon Koenen zag zijn kopbal goed gepakt worden door de doelman van Schijndel en de overige kansen waren eigenlijk geen kansen meer te noemen. Robert Mutzers gaf de bal voor bij de tweede paal als er iemand bij de eerste paal liep en datzelfde herhaalde hij nog eens andersom. Schijndel had wat kleine kansjes, maar de verdediging van Dongen hield stand, mede door de ingebrachte Mahmut Ozdemir en Abdelkader Khachech voor Paul van Zon en de geblesseerde Manuel de Cuester. Dennis Amkreutz (met aanvoerdersband) werkte bijna elke bal weg. Roel Willemse vergat in het slot de wedstrijd op slot te gooien. In plaats van de bal rustig in een hoek te schieten schoot hij de bal hoog en hard over toen hij de bal onbedoeld terug kreeg van een Schijndels been. Ook Schijndel verzuimde te scoren. Keeper Time Beijes hield met een geweldige reflex op een kopbal van een Schijndelse aanvaller zijn doel schoon in de slotminuten en de eerste overwinning in de competitie was voor Dongen een feit. Trainer Arie van der Zouwen gaf te kennen dat Daan Poelmans op een andere positie speelde dan gebruikelijk en dat pakte goed uit. Na afloop wisten spelers de (nieuwe) voorzitter te melden dat de afspraak was nagekomen: Een overwinning.

Verslag: Erwin Klaasse ([email protected])

foto’s: Giel Klaasse – HoofdklasseBzondag.nl