ONI met de groeten terug uit DE RIMBOE na 3-6 spektakelstuk

Met de wedstrijden van het afgelopen seizoen tegen De Rimboe nog op het netvlies, werd afgelopen zaterdag de verre reis gemaakt met de bus, gesponsord door R v Raamsdonk naar de WouwsePlantage. De eerdere editie’s tegen de Rimboe waren voor ONI zware kluiven; met een 3-4 nederlaag en 1-1 gelijkspel wist ONI nu dus wat men tewachten stond. En inderdaad, het werd een wedstrijd die men niet snel zal vergeten, ook de weer in groten getale aanwezige supporters kregen waar voor hun gemaakte reis. Velen  wreven zich na het laatste fluitsignaal in de ogen en spraken de veelzeggende woorden “hoe is het mogelijk dat dit allemaal kan gebeuren”. Men had een wedstrijd voorgeschoteld gekregen die werkelijk alles herbergde wat voetbal leuk en spannend maar soms ook verdrietig maakt.Een wedstrijd waarbij ONI aan het verdiende langste eind trok en bij vertrek richting huis de bekende uitspraak maakte:  “EN DAG HOOR, MET DE GROETEN UIT DE RIMBOE.” Onder een lekker schijnend zonnetje en midden in de Rimboe speelde Rimboe en ONI een wedstrijd die het predicaat SPEKTAKELSTUK meer dan verdiende. In de eerste 37min gebeurde er al van alles voor beide doelen en was het een verrassing dat de 0-0 nog op het bordje stond, ONI miste de juiste scherpte voor het doel nog, en Rimboe kon de geboden kansen gelukkig niet benutten. Totdat de 38min aanbrak, de beste man van Rimboe etaleerde zijn techniek en stuurde enkele spelers van ONI letterlijk en figuurlijk de Rimboe/ het Bos in en zette de thuisploeg op 1-0. ONI weer tegen de verhouding op achterstand en men wist vanaf dat moment dat het weer een moeilijke middag zou worden.ONI dat ondanks de shirts met korte mouwtjes de mouwen weer opstroopte ging direct hierna op jacht naar de gelijkmaker, gelukkig bleef deze niet lang uit en was het – jawel hij is er weer – John Broeders die de bal welke door de grabbelende doelman van Rimboe werd losgelaten prima afwerkte en ONI op de verdiende 1-1 zette. Nieuwe hoop op een goede afloop voor ONI, maar nog nagenietend van de 1-1 was het alweer Rimboe dat middels een counter de 2-1 nog voor rust liet aantekenen. In deze eerste 45min gebeurde al van alles waar de leidsman niet adequaat tegenop trad en waar de gevolgen in de 2e helft meer dan duidelijk werden. ONI dat in het eerste deel van de eerste helft een zuivere penalty werd onthouden na een grove charge op Dennis Siemons binnen de beruchte 16 meterlijn kreeg ook bij de 2-1 flinke tegenwerking van de leidsman. Een glaszuivere buitenspelsituatie werd vrolijk door de leidsman weggewoven en zoals verwacht waren de raapjes gaar deze middag, wat duidelijk werd in het 2e spectaculaire bedrijf.

Met de wedstrijden van het afgelopen seizoen tegen De Rimboe nog op het netvlies, werd afgelopen zaterdag de verre reis gemaakt met de bus, gesponsord door R v Raamsdonk naar de WouwsePlantage. De eerdere editie’s tegen de Rimboe waren voor ONI zware kluiven; met een 3-4 nederlaag en 1-1 gelijkspel wist ONI nu dus wat men tewachten stond. En inderdaad, het werd een wedstrijd die men niet snel zal vergeten, ook de weer in groten getale aanwezige supporters kregen waar voor hun gemaakte reis. Velen  wreven zich na het laatste fluitsignaal in de ogen en spraken de veelzeggende woorden “hoe is het mogelijk dat dit allemaal kan gebeuren”. Men had een wedstrijd voorgeschoteld gekregen die werkelijk alles herbergde wat voetbal leuk en spannend maar soms ook verdrietig maakt.

Een wedstrijd waarbij ONI aan het verdiende langste eind trok en bij vertrek richting huis de bekende uitspraak maakte:  “EN DAG HOOR, MET DE GROETEN UIT DE RIMBOE.” Onder een lekker schijnend zonnetje en midden in de Rimboe speelde Rimboe en ONI een wedstrijd die het predicaat SPEKTAKELSTUK meer dan verdiende. In de eerste 37min gebeurde er al van alles voor beide doelen en was het een verrassing dat de 0-0 nog op het bordje stond, ONI miste de juiste scherpte voor het doel nog, en Rimboe kon de geboden kansen gelukkig niet benutten. Totdat de 38min aanbrak, de beste man van Rimboe etaleerde zijn techniek en stuurde enkele spelers van ONI letterlijk en figuurlijk de Rimboe/ het Bos in en zette de thuisploeg op 1-0. ONI weer tegen de verhouding op achterstand en men wist vanaf dat moment dat het weer een moeilijke middag zou worden.

ONI dat ondanks de shirts met korte mouwtjes de mouwen weer opstroopte ging direct hierna op jacht naar de gelijkmaker, gelukkig bleef deze niet lang uit en was het – jawel hij is er weer – John Broeders die de bal welke door de grabbelende doelman van Rimboe werd losgelaten prima afwerkte en ONI op de verdiende 1-1 zette. Nieuwe hoop op een goede afloop voor ONI, maar nog nagenietend van de 1-1 was het alweer Rimboe dat middels een counter de 2-1 nog voor rust liet aantekenen. In deze eerste 45min gebeurde al van alles waar de leidsman niet adequaat tegenop trad en waar de gevolgen in de 2e helft meer dan duidelijk werden. ONI dat in het eerste deel van de eerste helft een zuivere penalty werd onthouden na een grove charge op Dennis Siemons binnen de beruchte 16 meterlijn kreeg ook bij de 2-1 flinke tegenwerking van de leidsman. Een glaszuivere buitenspelsituatie werd vrolijk door de leidsman weggewoven en zoals verwacht waren de raapjes gaar deze middag, wat duidelijk werd in het 2e spectaculaire bedrijf.

In de rust werd er op gehamerd om met het verstand te blijven voetballen en niet op alle provocatie’s te reageren. Zo gezegd zo gedaan deed ONI wat het moest doen, alleen kwam de tegenstand in de 2e helft opnieuw van de man in het geel/zwart en gaf hij tot ieders verbazing al in de 47min een lachertje van een penalty aan Rimboe. Gelukkig heeft ONI de beschikking over een penalty killer Doelman en wist ook Rimboe deze geboden niet verzilveren daar doelman vd Hoven op katachtige wijze de bal uit de linker benedenhoek tikte en ONI behoede voor een grotere achterstand. Gerechtigheid gaat dus nog steeds op in het voetbal en ONI kreeg weer een stoot adrenaline door deze misser van Rimboe. Toch moest ONI nog éénmaal diep in het stofbijten bij een volkomen onverwachtse tegentreffer van Rimboe, opnieuw was de beste speler van Rimboe de aangever en wist de spits van Rimboe het karwei af temaken.
Amper 60sec later vloog de bal boven doelman vd Hoven op de lat en bracht ONI het er heel goed vanaf dat men niet op 4-1 achterkwam. Deze bal op de lat was het signaal voor ONI om met de allerlaatste krachts inspanning en met de wissels Jeroen v Rooij voor Glenn Bos, Arjan v Eersel voor John Broeders en Jelle Horsten voor Maikel Jolie, nog éénmaal vol gas tegeven. Wat er daarna allemaal gebeurde was met een pen niet te beschrijven, maar ik ga toch een poging wagen.

We kennen het Haags Kwartiertje, en na deze middag ook het ’s Gravenmoers Kwartier, zoals gezegd raapte ONI alle moed en strijdlust bijelkaar en begon men aan een enerverende inhaal race. In de 75min kwam men op 3-2 na een vlammend schot van 35meter van Nils Verkooijen en dit gaf de ONI harten weer moed, Rimboe leek uitgeblust en kwam er gedurende de laatste 14min niet meer aan te pas. De dadendrang werd beloond in de 80e minuut, een flitsende aanval over de rechterkant werd door goaltjes-dief Thomas Heijblom zeer vakkundig afgewerkt en bracht ONI helemaal naast een op dat moment zwalkend Rimboe, 3 – 3 met nog 10 minuten te gaan. Rimboe dat inmiddels een 10tal minuten met 10 man speelde na een rode kaart, moest toezien hoe ONI zag,kwam en overwon. Ook nog nadat Kevin Faro ook met rood van het moest na wederom een opstootje met zijn directe tegenstander die hem de gehelemiddag al liep te treiteren, en Kevin zich even niet kon beheersen en met direct rood van het veld moest, kwam ONI steeds beter in het spel en had men Rimboe bij keel.

In de 83e minuut was het wederom raak en zette Jelle Horsten ONI op 3-4 en kwam de glimlach terug op de ONI gezichten, zou het dan toch nog lukken deze middag was af telezen aan de gezichten. ONI was nog niet tevreden en ging opjacht naar een volgende treffer, en deze kreeg men dan ook. Met de grootse hulp van de leidsman kreeg ONI de 3-5 in de schoot geworpen, een totaal niet overtreding op Jelle Horsten werd alsnog bestraft met een penalty voor ONI, Yori Broeders zette zich achter de bal en joeg de bal met al zijn frustratie daarin achter de verbouwereerde doelman van Rimboe.
Het slot van deze enerverende middag was voor superinvaller Arjan v Eersel, met de komst van deze ervaren rot in het vak kreeg ONI de overhand en liet hij zijn medespelers een glansrijk slot van de wedstrijd spelen. Als grote beloning mocht hij, Arjan v Eersel, de de 6e treffer op zijn naam zetten, zoals hij vaker laat zien, soleerde hij ook nu weer op zijn karakteristieke manier door de gehele verdediging van Rimboe en beloonde hij een uitstekende invalbeurt met een heerlijke treffer. ONI verpulverde Rimboe zo in een tijdsbestek van 15 minuten en heeft door deze overwinning goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Rimboe dat werkelijk alles deed om het ONI en de scheidsrechter lastig te maken, zelfs shirtjes wisselen in de rust behoorde hierbij, kreeg geen vat meer op de jonge brigade van ONI en moest na het laatste fluitsignaal enigzins gefrustreerd ONI feliciteren met de punten. ONI vetrok na een klein feestje in de gezellige kantine van Rimboe met een grote smile op het gezicht en geeft alle aanwezige supporters de vriendelijke Groeten uit de Rimboe terug. A.s Zaterdag is ONI vrij, dit door het terug trekken van DIA uit de competitie.