De sauwelaars van 2025 stellen zich voor: Jelger Elzinga

05 feb , 17:46 Peeënrijk
jelger

Van 6 t/m 8 februari 2025 organiseert Stichting de Peeënstekers het sauwelweekend in De Cammeleur. In de weken voorafgaand aan deze sauwelavonden (en middag) stellen de deelnemende sauwelaars zich voor aan de hand van een door dongen.nieuws.nl ingestuurde vragenlijst

Drie avonden lang staan maar liefst acht lokale toppers in de ton. Met vertrouwde gezichten als Rob Verkooijen, Tom Mijnders, Trea van Kuijk, Liese Kimenai, Josine Severijns en Jelger Elzinga. Daarnaast terug van weggeweest Huub Holzken, en als debutant in de Dongense ton Rick van der Veeken. Een gegarandeerde avond vol leut en lol! Op de donderdag- en vrijdagavond  en zaterdagmiddag wordt er alleen een publieksprijs uitgereikt en op zaterdagavond weten we wie zich “Oppersauwelaar 2025” mag noemen.

Vandaag in de spotlight: Jelger Elzinga

Hoe hitte gij?
Jelger Elzinga

Hoe oud bende gij?
Ik wor dees jaor in de ton 27

Van wie bende gij d’r ene?
Kende dè nie zien dan?

Vur de hoeveulste keer doede gij mee aon de sauwel in het Peeënrijk?
Ik heb twee keer meegedaon mee d’n jeugdsauwel, en dees is mèn vierde edisie bij d’n grôte mees.

Wè is jouw tiepetje dees jaor (oftewel, as wie of wè krupte gij dees jaor in de ton)?
Bennie thuis

Wè kan of wilde gij kwèèt over dees tiepetje (oftewel, waor gaodet over hebbe en wè kan het publiek van jou verwachte)?
Ik wil alleen kwèèt da ons moeder dees jaor meer bezorgd is dan aanders.

Wie is jouw favoriete tonpraoter aller tèède (hoef nie per se uit het Peeënrijk te kome)
Rob Verkooijen is veur mèn un grôôt veurbeeld. hij hèd mèn geïnspireerd om te gaon sauwelen, hij was mèn mentor bij de jeugdsauwel en nogsteeds hou ik het nie drôôg als hij in dieën ton staot. Het is veur mèn dan ok un grôte eer da ik saomen mee hum mag mee doen mee dun sauwel dees jaor.

Hedder zin in?
Altij!

Wie is jouw faveriete raod van elluflid?
Raod (van) zelluf maor.

Wè is jouw faveriete gerecht?
Alles uit ut Schrobbelèr kookboek

Kande gij dè zelluf ok klaormaoke?
Natuurlijk, want ut staot keimakkeluk uitgelegd in dè prachtige Schrobbelèr Kookboek

...