Zondag 15 september 2024: Landelijke ‘Open Monumenten’-dag

12 sep , 13:15 Nieuws
omd24
Niet alleen verbinding met elkaar, maar ook onderweg: volg de verschillende routes langs kruis- en knooppunten voor een onvergetelijke (familie)dag tijdens de Open Monumentendag 2024 op zondag 15 september.
Vanuit het thema ‘Onderweg,’ heeft de Dongense organisatie dit jaar een wandeling voor het hele gezin ontwikkeld. De route loopt langs de Donge, waar historie en hedendaagse kennis elkaar meermaals kruisen.
Met een opdrachtenboekje voor de jeugd in de hand, wandel je langs 8 locaties waar het oude Dongen plots herleeft. Zo zie en hoor je deze dag de historie over de leerindustrie, vertellen we over de broeders in Dongen, komen de schilders die ons pittoreske dorpje veelvuldig bezochten voorbij en kom je meer te weten over de Donge met haar verbinding van twee oevers tussen Antwerpen en Den Bosch.
Wie weet ontmoet jij de conducteur van de eeuwenoude tramverbinding Oosterhout-Dongen wel, of laat je een gevouwen bootje van het Dongens Weekblad varen op de Donge. Of wie weet blijk jij een ware race-fanaat op het fietsparcours voor ouderwetse fietsen of mini bikes, in het Park Glorieux. Hoe dan ook zal het een onvergetelijke en leerzame dag worden.
U bent allen van harte welkom om zich zondag vanaf 13.00 uur te melden op het Heuvelpark. Kom bij voorkeur op de fiets (stalling op Heuvelpark aanwezig), of gewoon te voet. Auto’s parkeren is namelijk zeer beperkt mogelijk. Geen zorgen, vanaf het DVVC-terrein is het te voet slechts enkele minuten lopen naar het startpunt van de wandeling. Trek er maximaal 2,5 uur voor uit en je zult Open Monumentendag 2024 nooit meer vergeten. Aan alle veiligheids- en voorzorgsmaatregelen is gedacht.
Oh ja, en een lekker ijsje voor een correct ingevuld opdrachtenboekje wordt ter plaatse voor de kids gemaakt! Zien we jullie voor deze nieuwe kijk op Open Monumentendag 2024? Hopelijk tot dan.
Comité Open Monumentendag 2024 Heemkundekring de Heerlijckheit