Wandeling langs het Dongens leerverleden.

22 jul , 23:28 Nieuws
looierij2
Op zondag 28 juli organiseert Museum De Looierij een historische wandeling. Een gids neemt je mee langs het erfgoed van het Dongens ‘leerverleden’
We lopen door het oudste gedeelte van Dongen, waar het dorp ooit ontstond en je hoort verhalen over kleurrijke bewoners uit het verleden, zoals Kroeta, de Broeders van Dongen en “De Schrik van de Baronie”.
De wandeling start bij Museum De Looierij en gaat verder door de Kerkstraat, Heuvelstraat en Heuvel. Dongen stond lange tijd bekend om het maken van leer en de vele leerlooierijen. Ondanks dat er al veel is verdwenen, blijft een aanzienlijk deel van deze leerhistorie in het Dongens straatbeeld zichtbaar. Tijdens de wandeling zie je waar het leer ooit werd gemaakt en wat er tegenwoordig in deze gebouwen gebeurt. Je wandelt langs voormalige fabrikantenvilla’s én het riviertje de Donge dat onmisbaar was voor de leerlooierijen.
Wat moet je weten?
De wandeling start zondag 28 juli om 14:00 uur in Museum De Looierij. Je kunt je opgeven via [email protected]. De wandeling kost 2 euro per persoon. Het Museum is gevestigd in Kerkstraat 33 in Dongen.
Bezoek ook eens de website: www.delooierij.nl