VPS en webhosting uitgelegd.

okt 19 2021, 11:39 Nieuws
vps
Ingezonden Veel mensen hebben al wel eens van VPS gehoord: VPS staat voor virtual private server. Als het je niet bekend voorkomt, dan helpt het misschien als ik je vertel dat een VPS een virtuele machine is die de capaciteiten van een fysieke server gebruikt. Daarnaast biedt een virtual private server ook verscheidene server functies aan gebruikers. Een VPS heeft alles te maken met webhosting. Wat dat precies is, lees je allemaal in dit artikel.
Wat is Webhosting?
Oké, dus een virtual private server heeft alles te maken met webhosting, maar wat is dat nou eigenlijk? De reden dat het begrip ‘webhosting’ vaak nog ietwat onduidelijk is, is dat het op verschillende manieren wordt uitgelegd. De definitie luidt volgens Wikipedia als volgt: ‘webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, ruimte, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website.
Dit zal ik nader toelichten met een voorbeeld: als je beschikt over een professionele website, dan staat deze website op een server geplaatst met toegang tot het internet. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen bij privé gegevens kan. Dat is begrijpelijk. Webhosting zorgt ervoor dat ongewenste bezoekers worden geweerd. Daarnaast wordt er ook voor gezorgd dat niemand schade kan toebrengen aan jouw website.Tegenwoordig worden er veel websites gehackt, dus het is belangrijk dat jouw website beveiligd is.
Waar moet je op letten?
Als je hebt besloten om een samenwerking aan te willen gaan met de hosting provider, zijn er wat aspecten die belangrijk zijn. Je wilt logischerwijs een goede keuze maken. Je moet onder andere nadenken over hoe belangrijk jij je website vindt, wat je precies wilt bereiken, wie jij verantwoordelijk acht voor de veiligheid van de website, welke service en ondersteuning je verwacht en hoe het met persoonlijk contact via de telefoon zit. Al deze afwegingen zijn belangrijk om de juiste VPS partij te vinden om verzekerd te zijn van de juiste werking van uw website.