Verkeersruzie loopt helemaal uit de hand; man gebruikt mes en vuurwapen

mei 24 , 16:19 Nieuws
politie hond
Een verkeersruzie is in de Straussstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig uit de hand gelopen. Een automobilist kreeg het aan de stok met een man die zijn hond uitliet. De bestuurder pakte eerst een mes en trok daarna ook nog een vuurwapen. Hij raakte gewond omdat de hond het voor zijn baasje opnam en de automobilist enkele keren beet. De automobilist is later aangehouden
Op vrijdag 24 mei 2024 om 00.30 uur kregen meerdere surveillance-eenheden de opdracht te gaan in de richting van de Wagnerstraat waar iemand gewond thuis was gekomen en naar de Straussstraat waar een conflict was geweest. Al snel bleken deze twee meldingen met elkaar te maken te hebben.
Ruzie
Een bewoner van de Strausstraat liep iets na twaalven met zijn hond op straat toen er een auto langs kwam rijden. Er ontstond een conflict tussen hem en de bestuurder van de auto. Die laatste stapte uit en een confrontatie volgde. Na een woordenwisseling pakte de bestuurder een mes. Het lukte de wandelaar om dat mes af te pakken en weg te gooien. De bestuurder pakte daarop een vuurwapen en probeerde naar verluidt te schieten. Maar het wapen ketste en de wandelaar ging in de aanval, geholpen door zijn hond. In het gevecht beet de hond de verdachte en wist de man die de hond uitliet het vuurwapen van de automobilist af te pakken. Deze koos eieren voor zijn geld en verdween.
Aanhouding
De verdachte is later vanuit zijn woning naar het ziekenhuis gebracht terwijl er ook contact werd gemaakt met de aangever. Op zijn aanwijzing werd in de struiken een mes en een vuurwapen gevonden. Na behandeling in het ziekenhuis werd de verdachte aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.
Bron: politie.nl