In Boom in België heeft barbecueteam De Vaartse Hoeve een fantastische prestatie geleverd. In de categorie whole hog werd de eerste prijs in de wacht gesleept.
Ze werden Grand Champ door de eerste plaats te pakken bij de ‘blind’ jurering. Hierbij moeten de teams een box aanleveren met diverse vleessoorten van het hele varken, die vervolgens door een vakjury wordt beoordeeld. Hierbij is niet bekend van welk team de box af komt. Op het veld werd de tweede plaats gepakt. Hier wordt zowel het vlees geproefd als heeft de jury oog voor de presentatie. Tot slot werd overall de eerste prijs in de wacht gesleept. Ook door het publiek werd het Dongense team gewaardeerd. Ook zij wezen het Vaartse Hoeve Barbecueteam aan als beste team, waarvoor het de Audience Award ontving.
Nadat door loting bekend werd met welk varken de teams aan de slag gaan, wordt het varken zorgvuldig bereid. Het vlees wordt geïnjecteerd met brine. Om 24.00 uur gaat het in de smoker. Vervolgens wordt elk uur de huid ingesmeerd om te voorkomen dat deze gaat scheuren. De oren, snuit en poten worden ingepakt met folie om te voorkomen dat deze verbranden, waardoor de juiste gaarheid kan worden verkregen. Om 14.30 was dan de jurering op het veld. Het team was dolblij met de behaalde eerste plaats. Het heeft nu zelfs kans om tijdens de Vaartse Hoeve Barbecuewedstrijd op 13 en 14 september in Dongen, de Europese titel te pakken.
Tijdens dit evenement zijn er op zaterdag en zondag wedstrijden van de KCBS. Op zaterdag houdt de SCA haar wedstrijden. Voor deze wedstrijden kun je je nog inschrijven. Voorts zijn er wedstrijden door de Rib Cook Off Association Europe. Zij organiseren een wedstrijd die voor iedereen toegankelijk is. Het gaat om de onderdelen Ribs en Varkenswangen. Wil je een keer jouw barbecuekwaliteiten laten zien dan is dit de kans. Schrijf je hiervoor in. Voor meer actuele informatie kun je de website raadplegen https://bbqcontest.nl.