Terras De Cammeleur blijft nog even dicht

jun 21 , 8:09 Nieuws
errascammeleur
Het terras van de Cammeleur blijft nog even gedeeltelijk gesloten. De problemen met het terrasplafond zijn nog niet opgelost. Dat deelde wethouder René Jansen gisteren mee aan de gemeenteraad. De hoop is wel dat binnen enkele dagen het terras weer helemaal open kan.
Door: Bernadette Klerx
Vorige week kwam tijdens coatingwerkzaamheden aan het licht, dat het plafond boven het terras op enkele plekken doorbuigingen vertoonde. Uit veiligheidsoverwegingen is toen meteen een deel van het terras met hekken afgezet. Uit een inspectie van BMV, de aannemer die de Cammeleur heeft gebouwd, bleek dat er geen reden was om te twijfelen aan de veiligheid van de constructie op zich. Het probleem zit in de platen. ‘Afgelopen maandag heeft BMV verder onderzoek gedaan en dat wees uit dat het plafond op sommige plekken uit het ophangpunt is losgekomen.
Vandaag is de aannemer begonnen met het demonteren van het plafond en gaat hij verder onderzoek doen naar de oorzaak. Als daarover duidelijkheid is, zullen we in overleg met BMV en Donckhuys een plan van aanpak maken om het plafond opnieuw op te bouwen’ meldde de wethouder. We willen het uiteraard zo spoedig mogelijk oplossen, zeker met het mooie weer op komst. Het probleem zit gelukkig niet in de constructie, dus ik hoop dat het terras binnen enkele dagen weer volledig open kan’, voegde hij daar nog aan toe.