Cambreur College in de rol van gastheer
Op zaterdagavond 16 november was het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje te gast bij het Cambreur College. Op haar beurt ontving het team een hele stroom van gasten voor het jaarlijkse benefietdiner voor de Roparun. Drie hobbykoks hadden een geweldig menu samengesteld. Een vijfgangendiner van hoog niveau werd geserveerd door vrijwilligers van het Cambreur College en het team. Dit alles tot grote tevredenheid van de gasten.
Dineren in het Cambreur College
Op de vraag van ’t Halvezolenlijntje of er in het gebouw van het Cambreur College een diner voor het goede doel georganiseerd kon worden, werd er al snel positief gereageerd. De ruime en uitstekend uitgeruste keuken kon gebruikt worden. Ook de aangrenzende restaurantruimte stond ter beschikking van de gasten. Door de week zijn deze ruimtes in gebruik bij de Cambreurleerlingen die mdaar les krijgen in het vak zorg en welzijn. Ook een docente was bereid haar vrije tijd in dit project te steken. Anne-Marie de Groot vond ook enkele van haar leerlingen bereid om op vrijwillige basis te komen helpen op deze mooie zaterdagavond.
Heel snel uitverkocht
De hele dag waren Thomas Bernard, Frans Kleemans en Berry Schellekens bezig geweest met de voorbereidingen in de keuken van de VMBO-afdeling van het Cambreur College. Alsof het koken voor zo’n grote groep niet al genoeg uitdagingen geeft, werd de lat op culinair gebied echt heel hoog gelegd. Er werd gekookt met alleen maar verse ingrediënten en of het nu vlees-, groente- of visgerechten waren, alles zag er even mooi uit en smaakte bij een ieder voortreffelijk. Dit benefietdiner voor de Roparun werd al verscheidene keren eerder georganiseerd. Daarmee was blijkbaar een goede naam opgebouwd. De beschikbare stoelen waren binnen twee dagen allemaal gereserveerd.
Het serveren werd keurig gedaan door de leerlingen. Ze hielpen mee met het feestelijk opmaken van de borden in de keuken. Ze serveerden, namen bestellingen op en schonken de drankjes in. Op hun vraag of het de genodigden smaakte, kregen ze alleen maar enthousiaste reacties. Michelinsterwaardig was een van de vele complimenten. Er zit duidelijk nog geen sleet op deze formule. Niet alleen de gasten waren enthousiast. Docente Anne-Marie de Groot, die heel veel borden, glazen en pannen had afgewassen was trots op haar leerlingen. Het team is de leiding, docente, en leerlingen van het Cambreur College erg dankbaar voor de fijne, medewerking. Ook Thomas, Frans en Berry, de drie chef-koks werden in het zonnetje gezet, want hun inzet, organisatievermogen en culinaire prestaties waren van grote klasse.
Het mooie doel, de Roparun
‘t Halve Zolenlijntje was ook meer dan tevreden over deze sfeervolle avond. Dankzij enkele sponsoren en de fooien van de gasten voor het goede doel kon er na aftrek van de kosten een bedrag van maar liefst €1915,00 overgemaakt worden naar de penningmeester van het Roparunteam. Dit geld komt uiteindelijk ten goede aan de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Er staan nog tal van activiteiten in de teamagenda. De Sint en Piet in Dongenactie, Miniroparuns op basisscholen en de Halve Zolentrailrun op 15 maart zijn slechts enkele voorbeelden. Daarnaast zijn er ook al voorbereidingen gestart om de Roparun in Dongen weer een feestelijk onthaal te geven. Recentelijk werd namelijk bekend gemaakt dat ook dit jaar de Roparun door Dongen komt op de eerste Pinksterdag.