Robert Mutzers met 30 doelpunten winnaar Zilveren Schoen

jun 20 , 11:46 Nieuws
robertmutzers24
Robert Mutzers, de huidige goaltjesdief van VV Dongen, heeft al verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Dit jaar was hij met dertig doelpunten de winnaar van de BN de Stem Zilveren Schoen. Een prijs die wordt uitgereikt aan een speler van een West Brabantse voetbalclub die de meeste doelpunten weet te scoren.
Door: Piet Scheepers
In de prijzenkast, die bij vader Ron staat, staan al vele prijzen. “Met deze dertig doelpunten heb ik mijn ploeg geholpen. Maar we hebben het wel gezamenlijk gedaan, spelers en staf,” vermeldt de 31-jarige met enige trots en vervolgt: “Dertig doelpunten daar was ik niet mee bezig. Eén periode halen was voornamer!” Vorig seizoen maakte hij de overstap van het Gorinchemse Unitas naar VV Dongen, daar waar zijn voetballoopbaan begon. Voordien heeft Robert overeenkomsten met diverse betaalde clubs gehad. Om er zo maar een paar te noemen: Helmond Sport, FC Dordrecht en Odessa. Het avontuur in deze republiek in Oost-Europa was maar van korte duur. Na vier maanden liet hij zijn contract ontbinden. In de ogen van de voetballer gebeurde daar dingen die je niet mee wilt maken: vuurwerkbommen en helse busritten! Eenmaal in Nederland vond hij de rust en leeft tot op de dag van vandaag nog als een sportman die op zijn eten en drinken let. “Twee biertjes op een feestavond is de limit. Ik probeer dan weg te sluipen uit een volle kantine, zoals onlangs bij de afsluiting van het seizoen.”
Heb je vaker dit soort prijzen gewonnen?
“Individueel bij De Treffers als topscoorder en beste speler. Bij FC Dorrecht vanwege twaalf doelpunten en net zoveel assists,” herinnert de kleine spits zich nog. Vorig seizoen was Robert nog de topscoorder bij GVV Unitas, waar hij goed was voor vijfentwintig doelpunten. “Ik heb altijd dubbele cijfers gehaald, zowel bij de profs als amateurs. Er wordt nu zo maar verwacht dat je er vijfentwintig of meer inschiet. Lekker je spelletje blijven spelen dan komt het goed.” Na de afsluiting van het reguliere seizoen mocht Dongen aan de nacompetitie meedoen. Deze was van korte duur. Zijn voormalige werkgever Unitas schakelde Dongen uit door de beslissende strafschoppen beter te benutten. In deze twee wedstrijd wist de topschutter het doel niet te raken. “Hans de Jong (trainer Unitas, die Robert enkele jaren onder zijn hoede had) zette een dubbele dekking op mij. Soms stonden er drie man om mij heen. Deze trainer vertelde mij na afloop dat hij dit wel moest doen omdat hij wist dat ik in staat was twee of meer doelpunten te maken.”
Het volgende seizoen?
Robert Mutzers heeft er het volste vertrouwen in. “Er komen spelers bij met eigen kwaliteiten, daardoor hopen we weer bovenin mee te kunnen draaien. Als je ziet hoe wij gespeeld hebben, ook tegen topploegen, dan is dat de basis voor het komende seizoen! Met de nieuwkomers en de sterker wordende jeugdspelers gaat de trainer kijken naar het komende seizoen en denkt na de voorbereiding een perfect elftal te kunnen presenteren.” Robert spiegelt zich aan zijn teamgenoot Fatih Kamaci. “Hoe fit hij nog is! Dat hoop ik op die leeftijd ook nog te zijn.” De hoop van de 31-jarige Robert richting zijn 35-jarig aanvoerder. Ook heeft hij vertrouwen in de komst van zijn voetbalmaatje Rick Mulder en zijn voormalige teammaat bij Unitas Raphael Nartey. ”Dankzij de inzet van Alwin (van Aken, lid TC) die mij vorig jaar heeft overgehaald naar Dongen te komen en nu enkele spelers heeft binnengehaald.” En jijzelf? “Klopt er zijn clubs geweest die mij wilden verleiden naar hun te komen. Maar ik heb een overeenkomst met Dongen voor drie jaren. Waarom zou ik gaan? Ik zit hier goed en woon om de hoek,” is zijn kort maar krachtig antwoord dat aangeeft dat de samenwerking wel snor zit. Misschien wel langer dan de afgesproken drie jaren. Nu eerst even uitrusten en op vakantie, waarna de voorbereidingen
weer gaan beginnen op sportpark De Biezen.