Raad eist onderzoek naar kwaliteit voetbalvelden Olympia ‘60

apr 19 , 8:54 Nieuws
olympiaalgemeen1
Er komt een onderzoek naar de capaciteit en de kwaliteit van de voetbalvelden van Olympia ’60 op sportpark Crispijn. De gemeenteraad heeft gisteren unaniem met een motie deze opdracht aan het College gegeven.
‘Leden van Olympia ’60 moeten het hele jaar door kunnen voetballen, net zoals bij voetbalvereniging Dongen’, vindt de raad. En dat kan nu lang niet altijd, want Olympia ’60 heeft alleen maar velden met natuurgras. Als het veel regent kunnen die niet allemaal gebruikt worden met het gevolg dat er veel trainingen en wedstrijden afgelast moeten worden. De raad vindt nu dat het College voortvarend aan de slag moet gaan met een onafhankelijk onderzoek naar de behoefte aan velden en ze wil op korte termijn hierover een terugkoppeling.
Door: Bernadette Klerx
Verwijten
De motie was op verzoek van D66 op de agenda geplaatst en werd uiteindelijk door alle raadsfracties gesteund. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. D66-raadslid Gitta Glerum was bepaald niet gelukkig met de manier waarop de Volkspartij Dongen met de motie was omgegaan en stak haar ergernis daarover niet onder stoelen of banken. Over en weer vielen er verwijten en een vrij lange schorsing moest uiteindelijk de neuzen weer dezelfde kant op krijgen.
Politieke spelletjes
En dat lukte. De raad keek eens goed in de spiegel en constateerde dat ze uiteindelijk toch allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. ‘Het is jammer dat het zo gelopen is, maar politieke spelletjes worden overal gespeeld, je moet elkaar wat gunnen en vertrouwen hebben in elkaar om het beste voor Dongen te doen’, vatte VVD-raadslid Perry Wens samen.
Zicht op oplossing
Voor Olympia ’60 komt er met de motie eindelijk zicht op een oplossing. De gemeente had namelijk al langer toegezegd dat ze een capaciteitsonderzoek zou laten uitvoeren. Maar door personeelstekort bij de gemeente was dit onderzoek nog niet gestart. Olympia ’60 heeft vervolgens op verzoek van de gemeente zelf berekeningen gemaakt voor de benodigde capaciteit. De uitkomst daarvan biedt volgens de raad voldoende aanknopingspunten voor een nader onderzoek. Maar
daarover heeft de voetbalvereniging tot op heden nog geen duidelijkheid gekregen van de gemeente.
De motie die gisteren unaniem is aangenomen moet dat proces in ieder geval versnellen.