NK Veteranen & Beloften 2023

07 aug 2023, 19:16 Nieuws
jdbnieuw
Nog een paar dagen en dan is het zover: ons eerste NK Jeu de Boules sinds de oprichting van Jeu de Boulesclub Dongen in 1978.
In een bericht meldt de club: "de Nederlandse Bond (NJBB) heeft ons het NK Veteranen & Beloften toegewezen en dit evenement vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 augustus. Wij zijn als club uiteraard heel blij en trots dat we dit NK mogen organiseren. Achter de schermen wordt er dan ook hard gewerkt om alles in goede banen te leiden, want het aantal deelnemers is behoorlijk: ruim 60 equipes, dus ruim 120 spelers. En als we daar onze eigen vrijwilligers bij optellen, zitten we al gauw rond de 150! Een hele organisatie dus, maar wel een uitdaging voor onze club. Onze locatie is ruim voldoende om zo’n groot deelnemersveld te kunnen ontvangen. Wij hebben 23 buitenbanen en ook nog eens 14 binnenbanen in onzem schitterende, overdekte boulodrome. Daarnaast is er nog een gezellig terras voor de toeschouwers."
"Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om eens naar dit sportief spektakel te komen kijken. Ons complex ligt tussen zwembad de Vennen en het terrein van handbalvereniging Dongen. Het ligt aan het wandelpad richting de kanovijver, maar de vele borden, vlaggen en banners wijzen U eenvoudig de weg. Adres: Deken Batenburgstraat 2 in Dongen. Er is voldoende parkeergelegenheid."
Het NK Veteranen & Beloften begint op zaterdag 12 augustus vanaf 10.00 uur en zal worden geopend door wethouder de Jong. De wedstrijdleiding en arbitrage liggen in handen van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Op de eerste speeldag worden er 5 voorrondes gespeeld om te bepalen welke equipes er doorgaan naar de zondag. Op de zondag zijn er nog 16 teams aanwezig die gaan strijden om het kampioenschap.
Heeft U in het weekend van 12 en 13 augustus TIJD en ZIN om te komen kijken? U bent van HARTE welkom. Het belooft zeker een boeiend toernooi te worden en het is zeker de moeite waard om als toeschouwer dit NK in Dongen mee te kunnen maken.