Nederpopkoor Zonder Noten heeft een nieuwe dirigent

mei 17 , 11:02 Nieuws
kzn24
De afgelopen vier jaar heeft Nederpopkoor Zonder Noten onder enthousiaste leiding gestaan van muzikaal talent Tom Mordang. Het waren mooie jaren, ondanks een corona lockdown.
Helaas kon Tom zijn opleiding, muzikale carrière en privé leven niet meer combineren met het leiden van ons koor. Wij bedanken Tom voor de mooie tijd en alle fijne repetities en optredens. Nederpopkoor Zonder Noten ging op zoek naar een nieuwe muzikaal leider en die hebben we gevonden in de 27 jarige Jubilee Tun. Jubilee is geboren en opgegroeid in Myanmar. Hij is een veelzijdig muzikant, zanger, dirigent en muziekleraar. Jubilee heeft een Bachelor of Arts in Music behaald, aan het Myanmar Institute of Theology. Tijdens zijn opleiding heeft hij aan verschillende producties meegedaan, zoals The Voice Myanmar en Myanmar’s Got Talent.
Dirigent Jubilee Tun
Naast optreden begon Jubilee met het dirigeren van koren. Hij haalt er veel plezier uit, om zangers en zangeressen van alle leeftijden te helpen hun stemmen te ontwikkelen en harmonieus te performen. Ook heeft Jubilee veel gedaan als onderwijzer in de muziek. Van één-op-één zangcoaching, tot lesgeven aan groepen studenten van allerlei leeftijden. Het lesgeven brengt hem veel voldoening en plezier. Hij vindt het een leuke uitdaging eenieder te helpen hun eigen unieke stem te ontdekken. Sinds 2021 is er veel politieke instabiliteit in Myanmar, waar ook leraren en studenten onder lijden. Dit was de belangrijkste reden voor Jubilee om zijn thuisland te verlaten. Hij vond in Nederland een fijn land, met hoog aangeschreven onderwijs, ook op gebied van muziek. Jubilee voelt zich als internationale student erg welkom in Nederland. Sinds de zomer van 2022 volgt hij een Masteropleiding in de muziek, aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.
Op naar de toekomst
Sinds maart leidt Jubilee de repetities van Nederpopkoor Zonder Noten. Hij dirigeert vol enthousiasme en er heerst een leuke sfeer. Hij gebruikt zijn kennis en ervaring om ons nieuwe dingen te leren, bijvoorbeeld op het gebied van zangtechnieken. Samen met Jubilee gaan wij aan de slag, om ons gezellige koor ook kwalitatief verder te ontwikkelen en samen mooie optredens neer te zetten. Op dit moment bestaat het koor uit 14 dames van gevarieerde leeftijd. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige popnummers. Er is zeker nog plaats in ons koor voor enthousiaste zangeressen. Als je van zingen en gezelligheid houdt, kom dan gerust eens vrijblijvend luisteren en/of meezingen. Ook jongere leden zijn van harte welkom! We repeteren elke woensdag van 20.15 uur tot 22.15 uur bij De Viersprong in Dongen. Voor meer informatie kun je terecht op onze facebookpagina of instagram .