Musical 'Tintelbelle' een spetterende afsluiting

jun 17 , 19:22 Nieuws
tintebelle17061
In vele Dongense huiskamers vloeiden er begin januari tranen bij menig jonge musicalliefhebber toen Isabelle Murg- van Gelderen via een emotionele videoboodschap deelde dat ze ging stoppen met theaterschool Tintelbelle. “Soms als je een deur sluit, gaat er ergens anders weer een open” gaf ze aan. Nog één keer beloofde ze, zouden alle leden en vrijwilligers van Tintelbelle stralen op het podium en daar was niets aan gelogen.
Door: Jeroen Bolt
Tijdens een waar spektakelstuk werd de grote zaal van Theater de Bussel in Oosterhout tijdens vier uitverkochte voorstellingen afgelopen weekend overgenomen door een Dongense invasie van zang, dans, toneel en musical. Murg- van Gelderen schreef op basis van alle voorgaande musicals een inspirerend verhaal dat het publiek een inkijkje gaf in haar belevingswereld. Voor de jonge kijkers was er genoeg te zien en te lachen door alle kleurrijke personages uit het verleden van de theaterschool, met eerdere hits als Alice i Wonderland, Trollies, Sterrenstof en Kumandra.
Daarnaast waren er voor de oplettende kijker ook diepere levenslessen in de voorstelling verwerkt. Tijdens het verhaal werd Isabelle’s creatieve denkproces uitgebeeld door de vier emoties Plezier, Boosheid, Angst en Verdriet van de musical Binnenstebuiten. Om haar keuzes te maken moest ze daarbij al haar emoties omarmen, afrekenen met demonen uit het verleden en ruimte maken voor de toekomst. Dit alles wed vertolkt door een waarlijke sublieme cast van jong tot oude, waarbij zelfs de achtergrondzangeressen ditmaal op de voorgrond traden. Dat Isabelle in een rol als zichzelf wederom liet zien én horen dat zij toch echt in de spotlights thuishoort, zal geen verrassing zijn.
Aan het einde van de voorstelling vloeide er weer heel wat tranen. Vaak kun je pas achteraf zien dat er sprake was van een tijdperk, en met dit slotakkoord komt er een einde aan het tijdperk Tintelbelle. Een tijdperk waarin talloze kinderen kennis hebben mogen maken met het musical-vak, zichzelf konden zijn, vrienden konden maken en zich hebben kunnen ontwikkelen. De impact die Isabelle met haar team van vrijwilligers op de Dongense gemeenschap heeft gemaakt valt niet te onderschatten. Inmiddels is tot veler opluchting bekend dat de theaterschool in het Heuvelpark voor alle musicalliefhebbers behouden blijft, nu musicalacteur en Dongenaar Dennis van Gemert het stokje van Isabelle overneemt. Tijdens de allerlaatste voorstelling dit weekend werd op het podium door Isabelle symbolisch alvast de sleutel aan Dennis overhandigd. Het sluiten van de deur door Isabelle heeft er daarmee toe geleid dat al er verschillende nieuwe deuren zijn opengegaan. Dit geldt ook voor haarzelf, want ze blijft in Dongen actief onder de naam ‘Rebel on Stage’. Door middel van coaching en workshops zal ze haar liefde voor theater blijven overbrengen en met haar creatieve energie deze nieuwe deur steeds verder openen. Laat dat nieuwe tijdperk maar komen!
tintebelle17062
Foto's: Sutedj(O) Fotografie