Manager Marlou Peeters weer even terug bij VV Dongen.

jan 08 , 17:19 Nieuws
marlou
Afgelopen zaterdag was het op sportpark De Biezen een weerzien met een oud lid van weleer. De 32-jarige Marlou Peeters, ooit bij Olympia ’60 begonnen bij de B- en C-jeugd stapte over naar VV Dongen C-jeugd waarna een rits van betaalde voetbalorganisaties volgden, was met haar FC Utrecht te gast bij VV Dongen.
Door Piet Scheepers
De eerder geplande oefenwedstrijd tegen het Belgische Vrouwenelftal van KV Mechelen werd in Dongen gespeeld. Waarom juist Dongen? “De vraag of wij deze wedstrijd niet ergens in het midden van onze reisafstanden konden spelen, was snel ingevuld. Daarvoor stelde ik de mooie club VV Dongen voor,” legt Marlou met een brede lach uit. Het was vooraf even zoeken waar de huidige manager betaald vrouwenvoetbal van FC Utrecht was. De boodschap was duidelijk. Marlou werd door familie verrast met een ‘babyshower’. “Ja, wij gaan medio februari genieten van ons wondertje dat dan op de wereld komt,” vertelt Marlou met een trotse lach richting partner.
Vele voetballiefhebbers van de plaatselijke voetbalverenigingen kennen Marlou Peeters als het meisje dat altijd met een voetbal rond de velden liep. Het is haar met de paplepel ingegeven. Opa Joske Peeters was vele jaren als scheidsrechter op de velden te vinden. Vader Peter was voetbal en speelde een jaar bij VV Dongen, waarna hij terugkeerde naar zijn oude liefde Olympia ’60. Hij maakte deze overstap samen met oom Mark, de broer van Peter.
Snelle carrière onderbroken door blessures.
Via VV Dongen maakte Marlou Peeters de overstap naar Willem II. Deze club stopte met damesvoetbal in 2011, waardoor de overstap naar PSV/Eindhoven, via tussenstation SV Venray, een gevolg was. Daarnaast speelde zij in Oranje O15 en O17. Vervelende blessures noopten afscheid te gaan nemen van het actieve voetballeven. Of Marlou dit vooraf heeft aangevoeld is de vraag? Naast een aantal opleidingen, die haar maatschappelijke carrière later zouden beïnvloeden, was er ook nog tijd over om de benodigde trainersdiploma’s te gaan behalen.
Eerste vrouwelijke trainer in mannenvoetbal.
Marlou is nooit bang geweest om in de mannenvoetbalwereld te stappen. Dat zij de eerste vrouw is in het Nederlandse mannenvoetbal wist Marlou niet, toen zij trainer/coach werd van een jeugdteam O11 bij Vitesse. Eigenlijk was dit weggelegd voor Sarina Wiegman die via een invalbeurt als assistent-trainer van Jong Sparta de honneurs waar moest nemen.
FC Utrecht terug in Eredivisie.
Sinds Marlou bij FC Utrecht werkzaam is, heeft de vrouwentak grote stappen omhoog gezet. Eerste opdracht was te onderzoeken of het haalbaar was om Utrecht op het hoogste van Nederland te laten voetballen. “Het uiteindelijke plan is stevig omarmd door directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders.” Inmiddels staat er een mix van jong en oud dat straks gewoon in het linker rijtje moet gaan spelen. Dat de ploeg lekker kan voetballen heeft afgelopen zaterdag KV Mechelen ondervonden. Het werd 4-0 voor de ploeg van Marlou Peeters. Prima uitgespeelde doelpunten van Femke Prins (2x), Dieke van Straten en Sam de Jong. De Surinaamse internationaal Naomi Piqué viel na rust in als centrale verdediger. “Zij is van PSV naar ons gekomen en een welkome versterking in de verdediging,” besluit een tevreden manager vrouwenvoetbal van FC Utrecht Marlou Peeters, die nu even met verlof gaat.