Loek en Ada Zoutendijk-Fransen 60 jaar getrouwd

27 feb , 19:56 Nieuws
zoutendijk
Loek Zoutendijk en Ada Fransen traden 60 jaar geleden in het huwelijk. Namens het gemeentebestuur ging wethouder Denise Kunst bij het paar op visite om hen te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal
Loek en Ada ontmoetten elkaar op een bankje in het stadspark in A'dam. Ze raakten in gesprek en zijn dit tot op de dag van vandaag gebleven. Na hun huwelijk woonden zij op een heel klein kamertje in A'dam waar de 1ste zoon is geboren. In 1966 zijn ze naar hun huidige adres verhuisd vanwege het werk van Loek die bij het waterschap waar hij tot zijn pensioen heeft gewerkt. Dit was voor Ada als ras Amsterdamse een hele cultuurschok Met name het dialect was voor Ada behoorlijk wennen. Loek had al in 's Gravenmoer in de kost gezeten voor z'n werk.
Het paar heeft nog een dochter en een zoon mogen krijgen. Als gezin hebben ze vele mooie uitstapjes gemaakt en de vakanties werden in Nederland en Duitsland met de vouwwagen en een los tentje gevierd waar ieder van de kinderen mooie herinneringen aan heeft overgehouden. Ook heeft de moeder van Loek ( kleine oma) nog tijdelijk bij het paar ggewoon (tot ze in het bejaardenhuis in Kaatsheuvel terecht. Loek & Aad hebben zich om te integreren flink ingezet als vrijwilligers in het dorp.
Een paar van de vele voorbeelden zijn:
  • In de kantine van o.n.i
  • Zwarte Piet op school
  • Sportdag/zeskamp
  • Zonnebloem
  • Koffiezetten ouderen
  • Filmavond ouderen
  • E.H.B.O
  • Collectes lopen/ coördineren
Loek heeft voor alle werkzaamheden een koninklijke onderscheiding gehad
Samen gaan ze iedere dinsdag sjoelen en 1 x in de maand eten in de Geubel. Ze hebben 5 prachtige kleinkinderen mogen krijgen die ieder ook mooie herinneringen hebben aan opa en oma. De oudste kleindochters weten nog dat het logeren bij opa en oma altijd een feestje was met berenchips en maisbolletjes om van te smullen.
Ook delen de kleinkinderen dezelfde herinneringen aan de dagjes uit naar de Efteling en andere parken waar altijd een feestje van werd gemaakt. Inmiddels zijn er 4 achterkleinkinderen bij gekomen die als ze bij opa en oma zijn kunnen rekenen op rozijnen en ander lekkers en waar het speelgoed klaarligt als oma weet dat ze komen.