Keurslagerij Marco van Strien maakt 'Lekkerste ding van Brabant'

31 jan 2012, 23:43 Nieuws
xbzzl0cvn6jy7ar84zu7835zx 115133

's Gravenmoer, 31 januari 2012 - Slager Marco van Strien uit 's-Gravenmoer heeft voor de derde keer de titel 'Lekkerste ding van Brabant' binnengesleept. De slager maakte de zogeheten Brabantse Globe. Dat is een gehaktbal met in het hart een balletje kalfsragoût. "Een explosie van smaak", oordeelde de jury. De wedstrijd wordt ieder jaar gehouden waarbij slagerijen, bakkerijen en groentewinkels nieuwe producten kunnen aandragen.

's Gravenmoer, 31 januari 2012 - Slager Marco van Strien uit 's-Gravenmoer heeft voor de derde keer de titel 'Lekkerste ding van Brabant' binnengesleept. De slager maakte de zogeheten Brabantse Globe. Dat is een gehaktbal met in het hart een balletje kalfsragoût. "Een explosie van smaak", oordeelde de jury. De wedstrijd wordt ieder jaar gehouden waarbij slagerijen, bakkerijen en groentewinkels nieuwe producten kunnen aandragen.

In trek
De creatie van Van Strien valt in goede aarde bij zijn klanten. "We maken er honderden per dag." Echt makkelijk is het maken van de Brabantse Globe niet. "Het blijft moeilijk om ragoût in een gehaktbal te krijgen zonder dat die twee vermengd raken." Hoe hij dit toch voor elkaar heeft gekregen? "Tja, dat blijft geheim.

Eerdere titels
Het is niet de eerste keer dat de 's-Gravenmoerse slager het 'Lekkerste ding van Brabant' maakt. Ook in 2009 en 2010 sleepte de slagerij de titel binnen. De inspiratie voor een nieuw vleesproduct blijft eindeloos. "Ik zit al twintig jaar in het vak, maar heb nog genoeg inspiratie.

bron: omroepbrabant