Kelly van Zon gehuldigd op bordes gemeentehuis

12 okt , 16:17 Nieuws
kelly243
Viervoudig Paralympisch gouden medaillewinnares Kelly van Zon werd vrijdagmiddag onder toeziend oog van onder meer haar coach Johan  Lieftink in het zonnetje gezet door burgemeester Hans Slagboom van de gemeente Dongen.
De opkomst van het Dongense publiek was minder dan verwacht, maar dat ging niet ten koste van het enthousiasme van de burgemeester, die zijn bewondering voor Kelly niet onder stoelen of banken stak:
Dames en heren, geachte aanwezigen,
Wat een bijzondere dag is dit! Vandaag staan we stil bij een geweldige prestatie waar iedere Dongenaar trots op is en vol bewondering naar heeft gekeken. We zijn hier samengekomen om een ware kampioen te huldigen – iemand die niet alleen sportieve grenzen heeft verlegd, maar die ons allemaal heeft laten zien wat je met doorzettingsvermogen, toewijding en passie kan bereiken.
Hier is ze dan, de vrouw die Dongen liet schudden op zijn grondvesten…onze goudenmedaillewinnaar voor de 4e Paralympische Spelen op een rij……..geef haar een groot applaus: KELLYYYY VAN ZON!
Kelly, vandaag vieren we jouw 4e gouden medaille op de Paralympische Spelen! En wat heb je ons laten nagelbijten, wat was het spannend.
Je stond in de finale dik achter en de Turkse Korkut leek je totaal te overtroeven. Tijdens jouw finale hadden wij in dit gemeentehuis onze raadsvergadering en een aantal mensen zaten met een schuin oog op hun mobiel te loeren. En je kwam terug....als een komeet. In de derde game werd het in no-time 11-8 en je won ook de vierde game. En toen kwam de vijfde game.....je liet zien waarom je tot de beste van de wereld behoort 4x goud is ongelofelijk!! Dongen is supertrots op je!
Jouw reis naar dit moment is er één van inspanning en vastberadenheid. Het pad naar succes is nooit makkelijk, en dat geldt zeker voor het bereiken van een gouden medaille op de Paralympische Spelen. Je hebt tegenslagen overwonnen, eindeloze uren getraind, en ondanks alle uitdagingen ben je blijven strijden met een onstuitbare wilskracht. Jij bent het levende bewijs dat grenzen er zijn om doorbroken te worden.
De Paralympische Spelen zijn een podium waarop atleten niet alleen hun sportieve talent laten zien, maar ook hun veerkracht, moed en kracht van geest. Jij hebt dat in elk opzicht belichaamd, en met jouw prestatie heb je de wereld laten zien dat beperkingen alleen bestaan als je ze toelaat. Jij inspireert ons allemaal om groots te dromen, en je laat ons zien dat zelfs het schijnbaar onmogelijke mogelijk is als je er volledig voor gaat.
kelly241
Deze gouden medaille is niet alleen een symbool van jouw overwinning, maar ook van de vele opofferingen die jij hebt gebracht om hier te komen. Het is een eerbetoon aan de uren van training, het doorzettingsvermogen in moeilijke tijden en de passie waarmee jij jouw sport bedrijft. Je hebt niet alleen jezelf, maar ook ons dorp en zelfs ons land op de kaart gezet. Wij kunnen niet trotser op je zijn.
Daarnaast wil ik ook stilstaan bij de steun van jouw familie, vrienden en coach. Zij stonden aan jouw zijde in de momenten van triomf, maar ook in de momenten van strijd. Hun onvoorwaardelijke steun en geloof in jouw kunnen, zijn onmisbare elementen van dit succes. Samen hebben jullie deze weg bewandeld, en vandaag mogen jullie allemaal meedelen in deze geweldige overwinning.
Kelly, jouw gouden medaille is niet alleen jouw succes. Het is een overwinning voor iedereen die ooit tegen de stroom in moest zwemmen, voor iedereen die heeft gevochten voor een droom die groter leek dan ze zelf durfden te hopen. Jij bent een bron van inspiratie, niet alleen voor sporters, maar voor iedereen die ooit heeft getwijfeld aan wat mogelijk is.
Wij zijn enorm trots op wat je hebt bereikt. Jouw overwinning brengt ons niet alleen goud, maar ook hoop, kracht en een voorbeeld van wat mogelijk is als je in jezelf gelooft.
Namens ons allemaal, wil ik je hartelijk bedanken voor deze ongelooflijke prestatie. Jij hebt ons allemaal laten zien wat het betekent om een echte kampioen te zijn.
Je was deze zomer één van onze twee olympische kampioenen. Cathelijne Peeters koos ervoor om deze keer het feest ergens anders te vieren. Wij zijn blij en super trots dat wij jou hier vandaag in het zonnetje mogen zetten. Gefeliciteerd met jouw gouden medaille, en we wensen je veel succes in de toekomst – zowel op als buiten het speelveld.
Dames en heren, geef haar een daverend applaus...
Onze lokale trots, onze ereburger, onze kampioen.......
Kelly van Zon!
Burgemeester Slagboom bood Kelly hierna een cadeau aan. Maar om daarvoor iets te verzinnen was volgens Slagboom nog niet meegevallen: "Hier hoort natuurlijk een cadeau bij, maar wat geef je iemand die al ereburger is en naamgever van een sporthal in het dorp? Hoe kunnen we hier nog overheen? We denken dat we iets leuks hebben gevonden. Niet alleen voor jou, maar vooral ook voor de inwoners van onze mooie gemeente."
kelly242
Als cadeau aan Kelly gaat de gemeente Dongen een tafeltennistafel in de openbare ruimte plaatsen, waar iedere Dongenaar dus gebruik van kan maken. Waar of wanneer de tafel geplaatst gaat worden zal later duidelijk worden. 
Een geëmotioneerde Kelly bedankte daarna al degenen die haar de afgelopen jaren door dik en dun steunden, waarvan enkele er ook in Parijs bij waren. Coach Johan Lieftink bekeek het tafereel met gepaste trots. "Het is ook een bijzondere vrouw" aldus Lieftink. " Ze gaat altijd de strijd aan en geeft nooit op, het is een feest om met haar te werken."