Jeugdvoetbaltoernooi voor basisscholieren grandioos succes!

mei 20 , 8:53 Nieuws
4x41
Voor het derde jaar organiseerden zij, samen met ruim 70 vrijwilligers, het 4x4 voetbaltoernooi voor leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Dongen. En dat er animo is bij de deze schooljeugd valt wel op te maken op het aantal aanmeldingen dat de afgelopen drie jaar enorm is toegenomen.
Door: Piet Scheepers
Wat drie jaar geleden begon met 280 aanmeldingen, was het tweede jaar bijna verdubbeld naar 480. Dit jaar bijna 600 kinderen. Voor de organisatoren van het eerste uur, Ellen en Remko de Jong en Gijs Eskes, is deze toename meer dan een bevestiging dat dit een weer een zeer geslaagd evenement is binnen de gemeente Dongen. Daarbij werd de organisatie facilitair ondersteund door de voetbalverenigingen VV Dongen, Olympia ’60 en ONI en hockeyvereniging Liberty.
Op drie met vlaggetjes versierde voetbalvelden speelde maandag 13 en woensdagavond 15 mei het toernooi af. 34 veldjes waarop de jeugd, vanaf 4 tot en met 11 jaar, zich naar hartenlust uit kon leven. Voor de jongsten uit de categorie groep 1 en 2 was dit toernooi een belevenis op zich. Zoveel mensen langs de velden die hen aanmoedigden. Sterker nog: moeders die hun kroost bij de hand namen om maar richting het vijandelijke doel te komen. De moeder van Lasse (4 jaar) kon roepen wat ze wilde. “Hij is net zijn vader. Hij vindt alles goed.” In hetzelfde team maakte Jaap (4 jaar) vele vuile meters richting de bal. Hij had niet in de gaten dat deze bal inmiddels naar een andere richting was geschoten. Als je dan naar groep 7 of 8 ging kijken werd daar al tactisch en technisch uit een ander vaatje getapt. Ja, zelfs aanmerkingen richting de spelleider als deze in hun ogen een vreemde beslissing nam. Maar, zoals het hele toernooi, alles liep op rolletjes en eenieder was tevreden. Je zag vooral veel passie en enthousiasme!
4x42
Fruit, ijsjes en drinken voor de deelnemertjes. Naast de vele spelleiders, zeg maar scheidsrechters die de wedstrijdjes in goede banen leidden, waren er ook veel dames achter de schermen in de weer. Zij zorgden voor de inwendige mens onder de deelnemertjes. Dit alles gesponsord door diverse ondernemingen uit Dongen. Daarvoor stonden: Hawedo, SDB Vloeren, Lidl Dongen, Jumbo Dongen, Bonbons enzo, Intersport Oosterhout, Brasserie LOUD en Bureau Pracht garant.
4x43
Tussen de wedstrijdjes kon de jeugd, bij de voetbalschool PSA van Fatih Kamaci, zich de kneepjes van het voetbal bij laten brengen. Wat verder was Rob Roovers met zijn keepersschool in de weer. Hij had wat pech en verzwikte zijn enkel. Een goede fysio deed wonderen! Ondanks regen: veel vrolijke gezichten, passie en veel plezier! De afsluitende woensdag zag er minder zonnig uit dan de openingsdag op maandag. Maar……… voor de deelnemertjes was dit niet het moment om bij de pakken neer te zitten. Zij bleven voor de volle 100% gaan en beleefden ook deze regenachtige dag met veel plezier. Zelfs de ouders bleven hun kinderen aanmoedigen.
Burgemeester Marnix Bakermans kwam, ondanks verlichtingen elders, toch een kijkje nemen. De prijsuitreiking liet hij over aan wethouder Sport, Rene Jansen. Deze vond plaats op de platte kar voor de Tinus de Man tribune. Bekers waren er voor de beste geklasseerde, de meest origineel outfit en wie het hardste schot heeft. Als dan eenieder na afloop moe, nat en voldaan huiswaarts keerde, waar een warm bad of douche wachtte, was het aan de organisatie om alles weer ‘Spic en Span’ achter te laten. Op naar de volgende editie in 2025. Toch?
4x44
Uitslagen: Groep 1-2: Boefjes van Sint Jan 2. Gr. 3: Biezenkanjers, Gr. 4: De Strijders, Gr. 5: The Griddy, Gr. 6: H&H United, Gr. 7: MCCR, Gr. 8: Dream Team. Meest originele team: H&H United.