Instaprondleiding in Museum De Looierij

20 mrt , 17:00 Nieuws
looierij2
De Looierij ontvangt je graag voor weer een rondleiding, op zondag 24 maart. Een ervaren en enthousiaste gids, neemt je mee in de geschiedenis van Dongen.
Rondleiding
Deze zondag is de expositie over de geschiedenis van Dongen aan de beurt, onder de titel “Dongen Van Nul tot Nu”. Centraal staat de ontwikkeling van Dongen en omgeving aan de hand van een tiental hoofdstukken uit de Dongens historie. Je hoort meer over prehistorische vondsten, het prille ontstaan van het dorp op de rand van zand en veen, de gunstige ligging aan de Donge en de belangrijke handelsweg van de Hanze. Ook wordt gesproken over roversbendes en oorlogstuig, het kasteel, de Oude Kerk en Dongen als kunstenaars- en onderwijsdorp én ledercentrum. Bovendien wordt de rol van de broeders en zusters toegelicht, alsmede de familie van Tuijn en de Exota fabriek.
Papeters en Peeën
Na zondag begrijp je waarom Dongenaren vroeger papeters genoemd werden en nu tijdens het carnaval: peeën!
Entree
Op vertoon van een geldig entreebewijs van het museum, kun je gratis deelnemen aan de rondleiding. De rondleiding start om 14:00 uur en duurt ongeveer een uur. Kijk voor meer activiteiten in het museum, op de website, www.delooierij.nl
Het museum is gevestigd in:
Kerkstraat 33
5101 BB Dongen
Telefoon: 0162- 38 71 94.