Indrukwekkende lezing met Israel van Dorsten uit Ruinerwold bij Theek 5 Dongen

mei 05 2023, 16:41 Nieuws
israel
Israel van Dorsten komt terug naar Theek 5! Kom woensdagavond 7 juni luisteren naar het aangrijpende verhaal over zijn leven met zijn familie op de boerderij in Ruinerwold. Over zijn ontsnapping in 2019 en hoe hij het leven weer heeft opgepakt.
De hele wereld keek in 2019 naar Ruinerwold toen het verhaal van Israel en zijn broers en zussen bekend werd. In een verborgen boerderij leefde jarenlang een gezin een geheim, ongeregistreerd leven. Hierover schreef hij het boek ‘Wij waren, ik ben; Weg uit Ruinerwold’. Het boek werd direct een bestseller in Nederland. Een episch verhaal over geloof, trouw, nieuwsgierigheid en bevrijding.
Israel: “Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In dit boek beschrijf ik mijn leven.”
Tijdens de lezing vertelt Israel over zijn ervaringen en leest hij voor uit zijn boek. Er is uitgebreide gelegenheid om vragen te stellen. Je kunt deze avond ook het boek aanschaffen en na afloop laten signeren. De lezing vindt plaats op woensdagavond 7 juni van 20.00 tot 22.00 uur in De Cammeleur in Dongen (Hoge Ham 126). Een kaartje kost € 12,50 per persoon, inclusief een pauzedrankje. Meld je aan in de bibliotheek of via www.theek5.nl/activiteiten .