Foto van de week week 41

08 okt , 10:09 Nieuws
fvdw810
Deze week laat Fotoclub Dongen  een zwart-wit foto zien van Jules Bloemsaat, een van de leden die vrij actief is bij de inleveringen.
Hoewel de foto met als titel 'Binnen' tijdens zijn vakantie gemaakt is, is het zeker GEEN vakantiefoto! Deze opname is gemaakt in een abdij/klooster in Cluny. De abdij van Cluny, gesticht in 910, was in de middeleeuwen de machtigste benedictijnerabdij van het Westen. De abdijkerk, die vroeger een lengte van 187 meter en een hoogte van 30 meter had onder het gewelf, was de grootste kerk van de Christelijke wereld tot aan de bouw van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De abdij heeft, ondanks de vele verwoestingen die het onderging vooral tijdens de godsdienstoorlogen en in het begin van de 19e eeuw, toch overblijfselen bewaard, getuigen van een prestigieus verleden: De Wijwaterklokkentoren en de Uurwerktoren die de zuidtak van de grote middenbeuk overstijgt, de kapel van Jean van Bourbon, de kloostergebouwen, de kloostergang en de oude Meelzolder, die vandaag gebeeldhouwde kapitelen bevat die voortkomen uit het koor van de kerk (www.france-voyage.com ).
We laten Jules zelf ook nog even aan het woord:
Hij is dus gemaakt tijdens mijn bezoek aan de abdij van Cluny. Dit was een van de oudste en machtigste kloosters van Europa. Ik liep daar door de gangen waar donker en licht stevige contrasten vormden. De man zat voor een raam, met zijn koptelefoon op, te studeren. Een mij aansprekende scène. Daarom heb ik deze foto gemaakt.  Vind hem, bijna een silhouette, geslaagd als 'verhalende foto' Ik vind het zelf ook een zeer geslaagde foto. De foto vertelt mijns inziens best wel een verhaal. De man sluit zich bewust af van de buitenwereld door het opzetten van een koptelefoon. Hij zondert zich ook af in een ruimte, welke niet zo druk bezocht wordt. De deur met de markante raampjes is bovendien ook nog op slot: nog een teken van afzondering/afsluiting? Ik vind de foto ook sterk qua compositie en de afdruk is fraai.
Bedankt Jules voor jouw inzending.
Tot volgende week.
Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]