Foto van de week - Fotoclub Dongen

30 sep , 14:48 Nieuws
fvdw40
Deze week laat Fotoclub Dongen jullie een kleurrijke foto zien van Ad Both met als titel “Shiva”. Het is een portret van een meisje ergens in Amsterdam geschoten.
Uit het vele werk van Ad weten we inmiddels dat hij altijd op zoek is naar bijzondere momenten. Hij schroomt ook niet om personen aan te spreken, zo ook deze jongedame. We laten Ad zelf even aan het woord:
|"Deze jonge dame zag ik bij het metrostation Rokin in Amsterdam. De afstand was nog ruim 50 meter. Ik had geluk dat ze aan het bellen was, daarom was ze het station nog niet ingegaan toen ik daar aankwam. Ze had twee staartjes in haar haar gemaakt in de vorm van bollen. Heel opvallend was het haar aan haar linkerkant dat was hard roze geverfd. Dat begon bij haar pony en liep helemaal door in het linker staartje. Verder vielen de goudkleurige sierraden op, waarbij vooral de de grote oorringen veel aandacht vragen. Maar ook in haar neus had ze goudkleurige versieringen. Als je goed kijkt zie je aan weerszijden van haar neus een bol en in het midden hangt een ringetje en twee kettinkjes.
Omdat ze aan het telefoneren was sprak ik haar niet direct aan. Toen ze mij in beeld kreeg wees ik van mijn camera naar haar. Vrolijk ja knikkend verbrak ze het gesprek en zei dat ze het prima vond om gefotografeerd te worden. Ze vertelde dat ze uit Amerika kwam en dat ze een week in Nederland op vakantie was. In de tussentijd was ik begonnen met foto’s maken en ondertussen nam zij verschillende poses aan, de meeste waren allemaal met een stralende lach. Ineens tuitte ze haar lippen, zoog haar wangen naar binnen, zette grote ogen op en plaatste haar handen onder haar kin. Gevoelsmatig wist ik al dat deze foto een aantrekkelijke plaat zou kunnen worden. Midden in de drukte van de stad hadden we een leuke shoot en een super gezellig gesprek. Ik bedankte haar voor haar spontane medewerking en wenste haar nog een fijne vakantie. Vrolijk draaide ze zich om en liep de trap van het metrostation af. Shit, ik was vergeten haar naam te vragen, te laat ze was al door het poortje. Als titel heb ik de foto daarom Shiva gegeven omdat ze mij daaraan deed denken door de manier waarop ze haar handen hield. (Shiva is een van de belangrijkste goden van het hindoeïsme)"
Het verhaal van Ad zegt genoeg. Je hoeft het niet altijd te weten om naar een foto te kijken, maar soms is een extra toevoeging wel aangenaam. Ad, bedankt voor je foto en we kijken uiteraard graag uit naar je eerstvolgende inzending.
Tot volgende week.
Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]