Foto van de week

16 jul , 18:45 Nieuws
fvdw1607
In de laatste rubriek Foto van de week wil Fotoclub Dongen jullie nog even voor de zomervakantie een schitterende foto van clublid Ad Both laten zien met als titel “In de baan van het licht”.
Hij trekt er graag op uit om fraaie beelden vast te leggen en dat lukt hem wonderbaarlijk ook nog eens vaak. Ik laat Ad eerst zelf zijn zegje doen:

“Op een mooie zonnige dag loop je door een winkelstraat. Van de zon heb je geen last want je loopt in de schaduw van de gebouwen die aan weerszijde van de straat staan. Dan is er een onderbreking van de schaduw en fel licht schijnt over de straat. Als je in dat licht loopt weet je dat je even helemaal niets meer ziet.

Het helpt als je snel je zonnebril opzet, je weet dat het maar een klein stukje is en daarom neem je de moeite niet. Gewoon rechtdoor lopen en je ogen wat dichtknijpen. Dat is precies wat deze jongeman doet.
Recht voor je uit blijven kijken en proberen nergens tegenaan te lopen totdat je weer in de schaduw loopt. Precies op het moment dat de jongeman in de lichtbaan loopt is de foto genomen.

Het licht valt op zijn gezicht en op zijn prachtige rode haren. Witte delen zoals zijn blouse en oortje worden door het zonlicht verlicht. Maar als je goed kijkt zie je ook nog de voorkant van zijn jas met twee knopen en een knoopsgat. Omdat er op de rest van de omgeving geen licht valt wordt deze nagenoeg zwart. Behalve aan de linkerkant daar is nog een paspop zichtbaar. Deze wordt verlicht door een spot maar doordat die lichtbron vele malen zwakker is dan de zon, is de paspop grotendeels in het duister gehuld.”

Eigenlijk heb ik hier niets meer aan toe te voegen. Je hoeft niet altijd bij een foto 'corrigerend' commentaar te leveren. Sterker nog: als de foto een bepaalde sfeer uitstraalt of dat de foto een bepaalde inhoud heeft of dat de foto jou iets doet……nou, dan mag er best ergens een klein foutje
inzitten. Bedankt Ad voor deze topper!
Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: