Foto van de week

mei 21 , 16:55 Nieuws
fvdw2105
In de rubriek Foto van de Week laat Fotoclub Dongen jullie deze keer een foto van Piet van der Steen zien. Het is een foto met een alledaags tafereel of misschien wel niet. We zien op de foto een tweetal fietsen in een fietsenrek van Hero. Er is veel begroeiing van klimop te zien.

Piet:
Ik liep laatst door Zutphen te wandelen en toen kwam ik onderstaand beeld tegen. Een klein steegje waar een tweetal fietsen in een fietsenrek stond. Ze stonden daar al zo lang, dat ze reeds deels overwoekerd waren met klimop. Ik vond het een triest beeld dat twee toch nog op het oog redelijke fietsen zo verlaten cq achtergelaten waren.

Helaas treffen we zo’n situatie door heel Nederland aan en niet alleen in Zutphen. Het achterlaten van fietsen vind je vooral ook bij bushaltes. In de meeste gevallen zijn de fietsen voor de helft gesloopt! Het komt misschien wel zo vaak voor, dat we er geen oog meer voor hebben en er aan voorbij lopen. Toch heeft Piet dit bijzonder tafereel vastgelegd en daar zijn we blij mee. Bedankt voor je inzending.