Films voor een jongere doelgroep bij Cinema Dongen, met op 30 maart 'De Tatta's'

25 mrt 2023, 11:55 Nieuws
tattas
Vanaf nu kun je de laatste donderdagavond van de maand in het prachtige Theater de Volckaert gaan genieten van een film uit het lichtere genre, te beginnen op donderdag 30 maart met 'De Tatta's'.
Nicky Laurijsen en Orrin Tuijnman uit Dongen zijn de initiatiefnemers van deze ontwikkeling, waarmee zij een wat jonger publiek willen aanspreken dan de reguliere bezoekers van Cinema Dongen. Nicky vertelt: "Paul Beckers van Cinema Dongen geeft altijd een korte mondelinge introductie bij een vertoonde film en hij zei onlangs tijdens een van deze introducties dat ie altijd open staat voor suggesties op filmgebied. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en kwamen we met de titel 'Magic Mike'. Films in dat genre, die vaak bezocht worden door een jongere doelgroep, staan bij Cinema Dongen nog niet zo vaak op het programma."
"Paul stond er zeker voor open om ook die jongere doelgroep aan te boren" vult Orrin aan, "we kregen een rondleiding van hem en we waren onder de indruk van de faciliteiten van Cinema Dongen. De filmprojector en het Dolby geluidssysteem zijn van professioneel niveau, zodat je een echte bioscoopervaring krijgt in ons eigen Dongen. Paul heeft ons min of meer de vrije hand gegeven om onze ideeën en plannen vorm te geven. We draaien goed lopende films die goede recensies hebben."
"Op donderdag 30 maart beleven we onze vuurdoop met de film 'De Tattas' met onder meer Theo Alkemade" vervolgt Nicky. "Voor 8 euro kun je in de prachtige zaal in Mijzo de Volckaert genieten van deze populaire film. Wij hopen natuurlijk op veel bezoekers en hebben daarvoor ook nog eens een bijzondere samenwerking met Den Hamse Bok opgestart. Na de film kun je daar nog even gezellig napraten en ontvang je, bij inlevering van je bioscoopkaartje, bij je bestelling een gratis borrelplankje. Zo maak je er echt een leuk en compleet avondje uit van in Dongen."
"Je kunt ons eigenlijk zien als een verlengstuk van Cinema Dongen, maar dan met een programmering die iets meer afgestemd is op de jongere bezoeker. Het reguliere abonnement van Cinema Dongen waarmee de vaste bezoekers enkele keren per maand een film gaan bekijken, geldt niet op deze laatste donderdagavonden van de maand. We hebben er veel vertrouwen in dat dit project een succes wordt want wat is er nou leuker dan in je eigen dorp, in een zaal met voorzieningen van echte bioscoopkwaliteit, een filmpje te kunnen pakken?" aldus Nicky.
Orrin en Nicky zijn druk bezig met de programmering voor de komende maanden tot het zomerreces. Vanaf 30 maart is theater de Volckaert iedere laatste donderdagavond voor hen en daarmee voor alle liefhebbers van films in het wat lichtere genre. Zodra het volledige programma van deze donderdagavonden bekend is, is dat natuurlijk te lezen op dongen.nieuws.nl. Om te beginnen dus aanstaande donderdag 30 maart met de film 'De Tattas' . Mis het niet.