Festiviteiten 80 jaar bevrijding 's Gravenmoer

12 okt , 12:39 Nieuws
bevrijdinggrmoer0
Ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van de bevrijding nodigt de Oranjevereniging 's Gravenmoer u uit voor het bijwonen van de officiële openingsceremonie bij het Bevrijdingsmonument, Molendijk, in ’s Gravenmoer op zaterdag 26 oktober a.s.
De openingsceremonie bij het Bevrijdingsmonument in ’s Gravenmoer vindt plaats om 10.55 uur. De opening wordt verricht door de burgemeester van Dongen, de heer ir. J.C. Slagboom. Na de openingsceremonie en de kranslegging loopt het gezelschap naar de overkant waar vóór het voormalige gemeentehuis (Hoofdstraat 4) de struikelsteen voor oud- dorpsgenoot Teunis van der Bie zal worden onthuld door de burgemeester samen met de bedenker van de struikelsteen, de heer Gunter Demnig. Teunis komt als politieke gevangene op 9 maart 1945 om het leven in het concentratiekamp Dieburg.
Deze dag zijn er tal van activiteiten w.o. de tentoonstelling in De Geubel van 10.00u tot 16.00u, de tocht van historische voertuigen, een kleurwedstrijd voor de schooljeugd van beide basisscholen, de historisch fietstocht langs bijzondere locaties tijdens de oorlogsjaren in ’s Gravenmoer en het concert in de NH Kerk vanaf 20.00u. De Oranjevereniging brengt een informatiebrief voor de inwoners van ’s Gravenmoer uit met het programma van deze dag van uur tot uur.
De Oranjevereniging nodigt alle inwoners van ’s Gravenmoer dan ook uit om samen met hen deze ‘Bevrijdingsdag’ te vieren.