Drie Dongenaren bezoeken 15 landen in vijf dagen tijdens special Edition Carbage Run

22 jun , 9:08 Nieuws
carbage241
Bas Broeders, Laurens Kuijsters en Janno Verkooijen vormen samen sinds 2023 de Carrot Riders. Onder die naam nemen zij vanaf komende maandag 24 juni voor de tweede keer deel aan de Carbage Run, die hen in vijf dagen tijd door 15 landen zal voeren.
De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van zo’n 2.500 kilometer. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijgen de deelnemers opdrachten mee waarmee ze punten kunnenscoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan de deelnemers in bizarre situaties brengen waar ze nog lang over na zullen praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en woirdt er een boel lol beleefd met de asndere deelnemers. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! "Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft." aldus de organisatie. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar dat wil niet zeggen dat de deelnemers er alleen voor staan. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie.
De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. De organisatie zorgt ervoor dat de runners op plekken komen waar ze nog nooit geweest zijn en dat ze fantastische routes gaan rijden die ze niet snel meer zullen vergeten. De deelnemers zien Europa door een andere bril, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. Deze editie start in België. De route gaat door: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen. Dit is de eerste (en waarschijnlijk ook de laatste) keer dat de route van the Carbage run door maar liefst 15 landen gaat!
De auto
De auto waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 500 Euro. Daarnaast moet de auto minimaal 20 jaar oud zijn. Voordat een auto aan de start verschijnt wordt al flink wat voorpret beleefd. De deelnemers worden namelijk uitgedaagd om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee veel bekijks getrokken wordt.
Bas, Laurens en Janno zijn er helemaal klaar voor. Hun avonturen zijn te volgen op https://www.facebook.com/carrotriders
.