De Loswalklinkers en Nederpopkoor Zonder Noten in concert op 5 oktober

19 sep , 14:43 Nieuws
korendag1
Dongen is een muzikaal dorp. Pop- en jazzbands, dweilorkesten en harmonieorkesten maar Dongen bezit ook een hele reeks koren met ruime ervaring en een zeer gevarieerd repertoire.
Een greep uit dit rijke aanbod presenteert zich op de Dongense korendag in het centrum van Dongen op zaterdagmiddag 5 oktober. Twee van de zes zanggroepen zetten we hieronder in het voetlicht.
Zeemanskoor De Loswalklinkers
Dit enthousiaste Dongense koor stelt zichzelf voor: ”Wij zijn het zeemanskoor De Loswalklinkers uit het mooie Dongen. Opgericht in augustus 2007 door Kees van Alphen en Frans Hummelink. We zijn gestart met 10 matrozen en inmiddels uitgegroeid naar een bemanning van 20 personen. Er wordt gezongen in diverse talen. We zingen shanty’s en zeemansliederen met heel veel plezier. Dus ook hier in Dongen, onze thuishaven zingen wij uit volle borst om een ieder te vermaken en er mag natuurlijk meegezongen worden. Nu hebben wij als zeemannen de naam dat we van drank en vrouwen houden en dat is ook zo. Daarom is ons motto ook: zonder drank geen klank. Wij wensen jullie een hele fijne middag.” De Loswalklinkers zijn te zien op 13.40 uur op het Looiersplein en om 15.00 uur deint het koor op het Parkpodium
Nederpopkoor Zonder Noten
Een koor met weer een heel ander repertoire vertelt het volgende over zichzelf: “Ons koor werd op 1 maart 2007 opgericht. Momenteel bestaat ons koor uit 14 dames van gevarieerde leeftijd. Het repertoire betreft voornamelijk Nederlandstalige popnummers. Ons koor zingt altijd meerstemmig en ook hebben wij aandacht voor choreografie. We zingen een mix van wat oudere bekende Nederlandstalige nummers en Nederlandstalige nummers van moderne artiesten van nu.  Sinds maart 2024 staat Nederpopkoor Zonder Noten onder enthousiaste leiding van de 27-jarige dirigent Jubilee Tun. Hij is een veelzijdig muzikant, zanger, dirigent en muziekleraar. Samen met Jubilee zijn wij aan de slag om ons gezellige koor ook kwalitatief verder te ontwikkelen om mooie optredens neer te zetten.” Dit koor zingt op het Parkpodium om 13.40 uur en is te zien en te horen op het Looierspleinpodium om 15.40 uur.
Twee podia
Behalve deze niet te missen koren treden ook nog popkoor Spirit, Zanggroep Catalpa, Vrienden Smartlappenkoor en het Dongens Levenslied op. Op zaterdagmiddag 5 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u hiervan genieten voor de podia van het Looiersplein en Park Vredeoord. De toegang is gratis. Ook de horecagelegenheden bij beide locaties zijn dan geopend en vanaf hun terrassen zal het aangenaam vertoeven zijn.
korendagposter