Achtduizend euro voor De Zonnebloem dankzij wensvijver AVRI

22 feb , 12:21 Nieuws
wensvijver241
Het was een feestje, dinsdagochtend bij het uitreiken van de cheque met de opbrengst van de wensvijver bij Avri. Het goede doel was dit jaar De Zonnebloem, afdeling Dongen. Bestuurslid Betsie Beijers nam het initiatief en vroeg of De Zonnebloem het goede doel mocht zijn van 2023. En dat mocht.
Zo’n dertig vrijwilligers verzamelden zich op de parkeerplaats. Vervolgens gingen zij, in een soort optocht, naar de koffiehoek. Daar stonden Anka Kimenai en een groep Toppers klaar om iedereen op te vangen.
door Lia van Gool/Weekblad Dongen
Wensvijver
“Wij hebben in de periode van oktober tot en met december elk weekeinde met vier vrijwilligers per dag bij de wensvijver gestaan”, zegt voorzitter Ad Verharen.” Een andere vrijwilliger vult aan: “Wij hebben uitleg gegeven over De Zonnebloem en gevraagd om geld in de vijver te gooien. Vooral kinderen vonden dat leuk om te doen. Het geld kon op een vis gegooid worden, die een schoteltje op zijn rug had. En er werd goed voor ons gezorgd hier.” Bestuurslid Betsie Beijers. “Wij waren zo blij dat
wij dit mochten doen. De Zonnebloem is een mooi doel. Met het geld kunnen wij iets extra’s doen voor onze mensen.”
Honderd euro
Anka Kimenai sprak de groep toe en vertelde hoe het allemaal was gegaan met het geld in de wensvijver. “Betsie Beijers zou al tevreden zijn als er honderd euro opgehaald zou worden. Nou, dat is gelukt.” Met deze woorden kreeg Betsie een cheque ter waarde van dat bedrag.
wensvijver242
Tranen
Maar daar bleef het niet bij. “Een aantal mensen van De Zonnebloem heeft geholpen om de vijver leeg te maken en onze Toppers hebben de munten gesorteerd.” Het uiteindelijke bedrag dat op de cheque stond, was veel hoger dan de honderd euro die Betsie al had gekregen. Natuurlijk ruilde zij de eerste cheque graag in voor een tweede. Op die cheque stond een bedrag van maar liefst € 7.388,25. Avri heeft dit bedrag aangevuld tot een bedrag van € 8.000,00. En zo kreeg Betsie een derde cheque. De emoties liepen hoog op bij Betsie. Met tranen in haar ogen bedankte zij iedereen. “Wij gaan hier iets moois mee doen. Dit is wel iets meer dan honderd euro!”
Fotosessie
Na een fotosessie met de cheque van achtduizend euro (!), het bestuur van De Zonnebloem, de Toppers, Anka Kimenai en alle aanwezige vrijwilligers werd de formele bijeenkomst afgesloten. Daarna heeft iedereen nog genoten van een heerlijk kopje koffie of thee.
Met dank aan: Lia van Gool/ Weekblad Dongen