Team J&R Bouw sprokkelt 14.000 euro bijeen voor ‘Alpe d’Huzes’

Foto:

Blij en voldaan keerde het team ‘J&R Bouw’ terug van hun eerste deelname aan de beklimming van Alpe d’Huez. Een berg in de Franse Alpen die onder andere tijdens de afgelopen jaren in de Tour de France de bijnaam Nederlandse berg kreeg, vanwege de dagsuccessen van de Nederlandse wielrenners.

Door: Piet Scheepers.

Inmiddels is deze berg eenmaal per jaar het middelpunt van een inzamelingsactie voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) dat onderzoeken doet om de gevreesde ziekte kanker onder de duim te krijgen. Daarvoor zetten ieder jaar vele duizenden mensen zich sportief in om deze berg van ruim 14 kilometer lengte of met de fiets of wandelend of hardlopend te bedwingen. Deze deelnemers doen hun stinkende best om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen om zo de onderzoeken te kunnen blijven ondersteunen. Donderdag 6 juni was de heuglijke dag dat de deelnemers hun huzarenstukje mochten uitvoeren. Zij waren enkele dagen voordien al vertrokken naar de Alpen richting Bourg d’Oisans, het plaatsje onder aan de berg.

Team J&R Bouw
Het team bestaat uit Revo van Dongen, Hans Kuijsters en Jan van Kuijk. Revo beklom deze dag drie keer deze berg. Het weer zat niet mee. Hierna begon het slechte weer. Hans en Jan wandelden twee keer deze berg op. ”De eerste keer binnen de drie uur en de tweede keer in drieënhalf uur,” vertelt een trotse Hans Kuijsters. Met veel herinneringen is het team teruggekeerd in Dongen van dit voor hun onvergetelijke avontuur. Een avontuur dat in de ogen van de heren voor eeuwig in hun gedachten blijft opgeslagen. “Je moet er bij zijn geweest om uit te leggen wat je daar meemaakt. Onverwachte mensen die op de berg stonden om ons te supporteren. Dat doet veel met je. Zeker als mensen ruim 2000 kilometer rijden om je aan te moedigen, Chapeau!” Het team J&R Bouw haalde bijna 14.000 euro op en is de gulle gevers zeer dankbaar. Dat geldt ook voor de overige deelnemers uit Dongen die zich hebben ingezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen