Jan in ’t Groen winnaar Open NK Amateur Bierbrouwen klasse E.

Foto:

Afgelopen zaterdag werd de uitslag gepresenteerd van de “Open Nederlands Kampioenschappen Amateur Bierbrouwen”. Dit jaar werd het evenement georganiseerd door de oudste bierbrouwvereniging van Nederland: de Tilburgse Amateur Bierbrouwvereniging ‘De Roerstok’.

Jan in ’t Groen uit Dongen, al jarenlang lid van De Roerstok en sinds 2019 voorzitter van deze vereniging, is eerste geworden in de klasse E Kloonbier. Hij kreeg de prijs uitgereikt door niemand minder dan Henri Reuchlin. Henri is een bierliefhebber in hart en nieren en heeft zijn sporen in de brouwerijwereld ruimschoots verdiend. Hij is tevens de grondlegger van Trappist Zundert 8.

In totaal waren er 550 bieren ingezonden in 6 verschillende klassen, waaronder de klasse E Kloonbier. Dit jaar was het kloonbier Trappist Zundert 8, een zeer speciaal en moeilijk bier om te klonen. Zundert 8 is een trappistenbier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden, wat de uitdaging voor de brouwers extra groot maakte. Jan heeft vanaf het moment dat bekend werd dat het kloonbier Trappist Zundert 8 zou zijn, letterlijk zijn tanden erin gezet om alles te achterhalen wat nodig was om een perfect recept samen te stellen. Hij heeft veel geproefd, wat zeker geen straf was. Uiteindelijk heeft hij meerdere brouwsels gemaakt en daaruit zorgvuldig een keuze gemaakt welke ingezonden zou worden. Zijn toewijding en vakmanschap hebben geleid tot een welverdiende eerste plaats in deze uitdagende categorie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen