Foursome clubkampioenschap golf 2024

Foto:

Op zaterdag 8 juni is het foursome clubkampioenschap (strokeplay) van Golfvereniging Dongen voor de categorieën dames dubbel en heren dubbel gehouden.

Foursome is een spelvorm waarbij twee partners samen een wedstrijd spelen als één partij. Er wordt met één bal gespeeld en de partners moeten op iedere hole om de beurt afslaan en daarna om de beurt die bal spelen.

Er is deze keer gekozen om het kampioenschap op twee manieren te houden: bruto, waarbij puur het aantal slagen bepalend is (hieruit komen de clubkampioenen) en bruto/netto, waarbij op het eind ook nog een handicap-verrekening plaatsvindt, hierdoor hebben ook de “mindere” teams kans op een prijs (omdat zij een hogere handicap hebben en dus meer slagen mogen aftrekken van het totaalaantal).

Er hadden zich 36 spelers en speelsters opgegeven (10 dames- en 8 herenteams), wat resulteerde in 9 flights. We begonnen met een zonnetje en later was het voornamelijk bewolkt, maar gelukkig was het wel de hele dag droog. Nadat de winter en het voorjaar gekenmerkt werden door overvloedige regen, kou en slecht weer lag de baan er nu weer uitstekend bij. Een mooie dag om te golfen dus!

Het resultaat van dit kampioenschap:

Clubkampioen bij de dames werd het team van Maud Klein Nagelvoort en Monique van de Kasteele. Bij de heren werd het team van Ed van der Donk en Jean-Paul Lesman clubkampioen. In de bruto/netto-verrekening werden bij de dames Maud en Monique ook eerste, bij de heren waren dit Ab Veuger en Ad van Gestel. Nadat de prijzen waren uitgereikt was het nog lang gezellig in het clubhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen