Team J&R Bouw Dongen beklimt Alpe d’Huzes

Foto:

Drie heren uit Dongen, Revo van Dongen, Hans Kuijsters en Jan van Kuijk, gaan 6 juni lopend en fietsend een aantal keren de Alpe d’Huez bedwingen. Revo op de fiets en Hans en Jan te voet. Zij zijn drie van de 5000 deelnemers die deze dag een aantal keren deze berg gaan beklimmen. Deze berg uit de Tour de France heeft door het aantal Nederlandse overwinningen een Nederlandse invloed gekregen.

Door: Piet Scheepers

Inmiddels door dit jaarlijkse terugkerend evenement is de naam van deze berg omgedoopt in Alpe d’HuZes. Waarom? Maximaal met de fiets zes keer omhoog! Voor de inschrijving, een half jaar geleden, heeft iedere deelnemer het doel een streefbedrag 2.500 euro op te halen. “Via ons team, J&R Bouw Dongen, hebben wij inmiddels ruim 10.000 euro bijeengebracht,” vertelt Revo van Dongen en voegt toe: “Als mensen alsnog willen doneren, kan dat via de QR-code van ons team.” Alle teams dragen een door de organisatie uitgegeven herkenbaar tenue.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op de eerste donderdag van juni, dit jaar 6 juni, beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. In vele bochten staan kaarsen. “In bocht 7 staat een kapel. Het staat daar vol met wenskaarsen,” herinnert Jan zich nog. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%. Naar schatting zullen er ruim 10.000 supporters langs de kant staan.

Waarom deze deelname?
Het initiatief om aan dit evenement mee te doen is genomen door Revo van Dongen. Alle drie zijn werkzaam bij het bouwbedrijf J&R Bouw Dongen waardoor het lijntje kort was. Jan van Kuijk was tweemaal getuige van de gebeurtenissen op de Alpe d’HuZes. Van dichtbij werd hij geconfronteerd met alles wat deze ellendige ziekte teweeg brengt. Als Jan zijn ervaringen van deze twee keren Alpe d’Huzes ophaalt, krijgt hij weer een brok in zijn keel. “Zo zie je een vader met zijn zoon boven aankomen. Zijn zoon draagt een shirt met daarop de foto van zijn overleden broer.” Ook Hans werd geconfronteerd met het verlies van een goede vriend. Toen Revo dit aanhoorde, merkte hij gelijk op: “Is dit niets voor ons? Gezien de verhalen die ik van Hans en Jan hoorde, was het geen moeilijke beslissing om ons als team in te schrijven. Ik doe mee voor de mensen die morgen met deze ziekte geconfronteerd worden!”

Vrijdag 31 mei vertrekt een lange karavaan vrachtwagens en auto’s richting Frankrijk. Deelnemers en supporters volgen in de loop daarna. In de dagen rond de klim is er dagelijks een bijeenkomst om het doel van Alpe d’HuZes bespreekbaar te maken. Van verhalen van onderzoekers en deelnemers tot een toelichting over de geldbesteding. Fietsers gaan maximaal zes keer omhoog en wandelaars maximaal drie keer. De eerste groep start om 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d’Oisans en de finish is boven op de Alpe d’Huez waarbij de laatste klim sluit om 20.00 uur.

Hoeveel keren de drie heren deze berg gaan beklimmen is nog niet duidelijk. Revo heef zijn fiets aangepast. Achterop is een andere cassette gemonteerd. Verschillende tandwielen om het verzet aan te passen. “Een mooie uitdaging waarbij de emoties straks ook mee zullen gaan spelen.” Op de vraag hoe vaak hij naar boven gaat merkt hij op: “Totdat ik erbij neerval! Drie tot vijfmaal?” Hans en Jan zijn aan het rekenen. “Ik denk twee tot drie maal,” merkt Hans op.

Heeft u, nadat u dit verhaal heeft gelezen, behoefte een donatie te doen voor dit goede doel? Via de QR-code van Team J&R Bouw Dongen bestaat de mogelijkheid. Namens de drie heren: Bedankt!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen