Afscheid Marnix Bakermans: ‘Ik heb genoten van deze periode’

Foto:

De gemeenteraad heeft gisteren afscheid genomen van waarnemend burgemeester Marnix Bakermans. Het was zijn laatste vergadering als voorzitter van de raad; op 5 juni wordt de nieuwe burgemeester Hans Slagboom officieel geïnstalleerd.

Daarmee komt voor Marnix een eind aan ruim 8 maanden waarnemerschap in Dongen. ‘Ik wens Hans een hele mooie tijd toe en ik hoop dat hij dit ambt met net zoveel plezier gaat beleven als ik dat heb gedaan’, zei de vertrekkende burgemeester.

Door: Bernadette Klerx

Dankjewel Marnix
In de vorm van een motie met de titel ‘Dankjewel Marnix’ roemde Iris Vermeulen namens de gehele gemeenteraad de manier waarop Marnix zijn rol als waarnemend burgemeester en voorzitter van de raad had ingevuld: betrokken, bevlogen en toegankelijk, iemand die moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat en een voorzitter die de raadsvergaderingen op een vlotte manier leidde.

Blijf trots op Dongen
Marnix op zijn beurt nam in zijn laatste vergadering het laatste woord. En hij stak niet onder stoelen of banken dat hij het in die 8 maanden prima naar z’n zin had gehad in Dongen. ‘Deze woorden doen me wat’ zei hij als reactie op de mooie woorden van de gemeenteraad. ‘Ik heb genoten van deze periode; ik ben hier warm ontvangen en jullie hebben me laten zien waar Dongen goed in is: toegankelijk, betrokken en verbonden met elkaar. Ik heb genoten van de vele evenementen waar ik bij mocht zijn, het Oranjeparkfestival, Dongen Ice, de Koningsdag in s Gravenmoer en Dongen-Vaart, de feestelijke dag bij de Lintjesregen en afgelopen week nog de Roparun. En van de vele mooie gesprekken die ik heb mogen voeren met inwoners en maatschappelijke organisaties. ‘In Dongen doen we dingen samen’ en dat heb ik zelf mogen zien en meemaken en daar mogen jullie trots op zijn. Ik ben dankbaar dat ik hier enige tijd onderdeel van heb mogen uitmaken.’ Hij had nog wel een laatste tip voor de gemeenteraad: ‘Blijf trots op Dongen en blijf vooralsamenwerken, elkaar steunen en verbinden.’

Houdoe en bedankt
En geheel in stijl had hij voor alle raadsleden een ludiek afscheidscadeau: een onvervalst Brabants t- shirt met daarop de tekst ‘Houdoe en bedankt’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen