Feestelijke doorkomst van de Roparun in Dongen

Foto:

De Roparun komt op zondag 19 mei weer door Dongen en dat zal niet onopgemerkt blijven. Daarvoor hebben Atledo en Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje wel gezorgd. Alle teams trekken met hun voertuigen, lopers en fietsers dwars door Dongen. Op de atletiekbaan van Atledo wordt een feest voor alle Dongenaren georganiseerd. Alle lopers en fietsers komen daar langs en worden er onthaald.

Oranje Roparunroute in Dongen
’t Halve Zolenlijntje is ATV Atledo veel dank verschuldigd. Atledo organiseert voor het derde jaar op rij een grandioze doorkomst voor alle Roparunteams. De teams lopen via de Eindsestraat, Monnendijk, Oude Baan, Julianastraat, St Josephstraat, Hoge Ham, Looiersplein, Looiershof, Park Vredeoord, Hoge Ham, Kardinaal van Rossumstraat, Willem van Duvenvoordestraat naar Atledo. Daarna gaat de karavaan via de Sportlaan, Rijensestraatweg, Planetenstraat en de Rijnstraat de brug over richting Rijen. Veel bewoners gaan hun huizen weer versieren en moedigen de teams aan. Dit werd vorig jaar door de teamsook erg gewaardeerd.. U kunt samen laten zien, dat de Roparun leeft in Dongen. Vlaggetjes, ballonnen, en andere oranje attributen mogen uit de (verkleed-)kist. Wethouder René Jansen is de jury die de mooist versierde panden zal belonen met een prijs.

Toejuichen en uitzwaaien
Ook in de feesttent op het Atledoterrein is de dresscode oranje. Als de lopers en fietsers in Dongen arriveren hebben ze er 353 kilometers op zitten. Ze zijn dus ook allemaal op zaterdag al gestart. Voor ze de tweede nacht ingaan om de resterende 179 km richting de Coolsingel kunt u de 171 Roparunteams zien en toejuichen En een feest zal het daar weer worden met alle bands die daar op zondag 19 mei van 16.00 tot 24.00 uur belangeloos optreden. Er is lekker eten en drinken in overvloed en de sfeer is ongetwijfeld weer helemaal top. De teams lopen en fietsen dwars door de tent. ’t Halve Zolenlijntje denkt rond 21.00 uur in Dongen te zijn. Uitzwaaien kan ook. Een dag eerder op zaterdag 18 mei om 8.00 uur vertrekken ze naar de startplek in Frankrijk vanaf Atledo. U kunt hun oranje tenue niet missen.

Loopt u ook warm voor het Roparundoel, kom dan in beweging en ondersteun ‘t Halve Zolenlijntje en de andere teams.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen