Magisch noorderlicht kleurt lucht boven Dongen sprookjesachtig (bekijk de fotoserie)

Wie afgelopen avond en nacht omhoog gekeken heeft, moet het haast gezien hebben: het magische noorderlicht boven Dongen.

Ook komende avond en nacht kunnen we ons weer opmaken voor dit prachtige verschijnsel. Dat komt door de sterkste zonnestorm in ruim twintig jaar, die waarschijnlijk het gehele weekend aanhoudt. Een zonnestorm is een uitbarsting van elektrisch geladen deeltjes van de zon. De geladen deeltjes gaan met hoge snelheid door de atmosfeer en botsen op elkaar. Daarbij komt energie vrij, met als gevolg het kleurenspel aan de hemel. De deeltjes worden vooral naar de noord- en zuidpool getrokken, omdat daar het magnetisch veld van de aarde het sterkst is.

Er waren zoveel zonnevlammen richting aarde dat de waardes zo hoog waren dat we het Noorderlicht dus zelfs boven Dongen konden ervaren. Vroeg in de avond met een enorme roze gloed en later in de nacht begon het schouwspel van kleuren boven ons mooie dorp. Evelyn Beerens en Jacolien Huijben  stuurden jun gemaakte foto’s naar dongen.nieuws.nl. Je vindt ze in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen