Reisblog Concertreis KMD: “Daar gaan we…”:

Foto: Lara Bosters

Het Groot Orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen maakt dit hemelvaartsweekend een concertreis in Zuidwest België. Lara Bosters houdt het thuisfront op de hoogte van alle gebeurtenissen en avonturen in deze KMD-reisblog.

Donderdag 9 mei
Hallo allemaal! Mijn naam is Lara en ik mag jullie meenemen in de concertreis van het Harmonie orkest van Koninklijke Muziekvereniging Dongen. Naast de concerten gaan we nog vele gezellige uitstapjes maken en dat delen we graag met jullie!

8:30 uur
(Bijna) iedereen is op tijd bij de verzamelplek De Salamander. De bus wordt ingeladen met de tassen en instrumenten.

9:00 uur
Daar gaan we! Met zijn allen in de bus richting ons Hostel in Mesen. Iedereen zit vol met energie, dat zal na een uur rijden wel rustiger zijn. We hebben even gezongen voor Joris IJpelaar die 20 is geworden vandaag!

12:00 uur
Aangekomen in Mesen, onze verblijfslocatie. We verblijven in Peace Village, een jeugdhostel. We hebben de tijd om rustig onze spullen op te ruimen en te lunchen. Straks gaan we richting de eerste concertlocatie: Ieper!

14:00 uur
De bus arriveert in Ieper. Recht naast het plein waar we deze middag optreden. Iedereen gaat zijn eigen weg. We genieten van de heerlijke zon en lopen een rondje door Ieper. De Menenpoort is ook even bekeken. Daar zal ons koperensemble spelen vanavond.

16:00 uur
Het is eindelijk zo ver! Ons eerste optreden van de concertreis. In Ieper zaten de mensen al klaar op de tribune tijdens het inspelen. Er werd genoten van het programma en aan het eind Europapa van Joost Klein ter gehore gebracht. Er werd gedanst door voorbij lopende kinderen!

20:00 uur
The Last Post wordt elke avond gedaan ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Naast de drie trompetten speelt er vaak ook een harmonie of zingt een koor. Vandaag mocht ons koperensemble 2 stukken ter gehore brengen onder de Menenpoort. Rond de 1000 bezoekers onder en rondom de Menenpoort waren aanwezig. Een indrukwekkend optreden om mee te maken.

 

21:15 uur
Weer terug in het Hostel na een gezellige eerste dag. We hebben erg geluk met het weer! Nu is er vrije tijd voor de harmonie gepland. Natuurlijk kijken we met vele leden het optreden van Joost Klein op het Songfestival. Hij is door naar de finale!!

Iedereen gaat naar bed (de ene op tijd, de ander natuurlijk niet). Morgen weer een nieuwe dag vol muziek en plezier!

Tekst en foto’s: Lara Bosters


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen