39e Tractor behendigheid wedstrijd in Klein Dongen Vaart

Juist op tijd in het afgelopen weekend ging de temperatuur omhoog en nam het aantal buien af, na een winterse koude week. Maar goed ook want anders is het geen lolletje om midden in de polder naar een tractor behendigheid wedstrijd te gaan kijken of aan deel te nemen.

Nu kwamen maar liefst 31 deelnemers zich melden in de Vogelenzangweg om de strijd met elkaar aan te gaan. Een strijd in behendigheid met de tractor bij een zestal spellen. Parkeren in een garage met een vierwielige wagen, cyclo maaien, spijkerpoepen, kaarten steek spel, ringsteken en bierglazen vullen. De 25 mannelijke deelnemers streden in een drietal leeftijd categorieën, jongeren, heren en veteranen. De dames waren met hun zestal ook goed vertegenwoordigd. Aangemoedigd door het talloze publiek werd een sportieve wedstrijd afgewerkt.

Gedurende de middag kon het publiek op een speciaal ingericht schietterrein zijn schietkunsten tonen met een kruisboog en een luchtbuks. Onder begeleiding van de leden van de kruisboog vereniging “Onderlinge Vriendschap” uit de Moer. De allerkleinsten konden voor een prijsje schieten met pijl en boog. Op een ander deel van het terrein stonden een aantal antieke tactoren en materialen opgesteld van de Old timers tractoren vereniging uit Dongen.

Rond vijf uur waren de winnaars bekend en konden de bekers uitgereikt worden, met hier en daar verassende winnaars. Na de prijsuitreiking was het tijd voor de huldiging van een van onze mensen van de organisatie, Piet de Kok. Na jarenlange deelname aan onze wedstrijd werd Piet in 1994, na de goedkeuring door de ballotage commissie, toegelaten tot het organisatieteam van de TBW. Piet is in de loop der jaren uitgegroeid tot de terreincommissaris. De indeling van het veld en de opstelling van de spellen, worden tot op de centimeter uitgewerkt. Naast allerlei hand- en spandiensten levert hij ook zijn technische inbreng bij de opbouw van de spellen. Piet is dus al weer 30 jaar enthousiast medewerker van ons clubje. Met zijn goede humeur, zijn tomeloze inzet, willen we Piet nog jaren bij ons clubje houden.

Alle deelnemers, alle medewerkers, EHBO en sponsoren van ons evenement hartelijk dank en hopelijk allemaal tot ziens volgend jaar bij de 40e TBW.

Uitslag diverse categorieën:
Dames: 1e Jose Claassen, 2e Janneke Bleeker, 3e Inge De Bresser
Jongeren: 1e Luuk van Dongen, 2e Martijn van Dongen, 3e Jari van Laarhoven
Heren: 1e Rob Verkooijen 2e Remco Marcelis, 3e Jelle van de Kolk
Veteranen: 1e Eric den Boer 2e Peter den Boer , 3e Jan Jansen

Meer foto’s vind je in de fotoserie bovenaan dit artikel (foto’s: Mark Dankers)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen