20e Oranjeparkfestival was er een om in te lijsten

Foto:

Voor een festival heb je nodig: 100 kilo aardbeien, 175 meter bierleiding, 3000 meter aan datakabel, 450 bouwhekken, 29 acts, 60 portofoons en nog veel meer.

Maar veel belangrijker zijn de duizenden bezoekers, 180 sponsoren en 230 vrijwilligers waarvan een deel van verenigingen die zich weer volop hebben ingezet achter de bar en achter de schermen. En zelfs vrienden en bekenden van vrijwilligers die uit het publiek werden opgetrommeld om bij te springen waar het nodig was. De organisatie van het Oranjeparkfestival is iedereen ontzettend dankbaar voor alle getoonde inzet, steun en enthousiasme.

Koningsnacht werd traditiegetrouw afgetrapt met de sponsorborrel. Hierna barstte het feest in volle hevigheid los. Vanaf de eerste drums van de Uitslaopers liep het veld bij het hoofdpodium helemaal vol en ontstond er een groot feestgedruis. Starkoo en Hard2Get bliezen het dak eraf. Overal zag je lachende gezichten.

Koningsdag begon zaterdagochtend bij De Volckaert. Hierna startte het traditionele defilé voor de kinderen. Een lange stoet met versierde fietsen vertrok richting het Wilhelminaplein, waar Koningsdag geopend werd met een bakje verse aardbeien en de noten van de Muziekfabriek. Aan de drukte tijdens de kindermarkt te zien, zijn alle Dongense zolders weer helemaal opgeruimd. Dongen was weer massaal komen opdagen om te genieten van de vele acts in de tent en op het
hoofdpodium. Acts zoals The Tibbs, DJ Da Huge en Tribute to TOTO. Naast de vaste elementen zoals het hoofdpodium en de festivaltent koos het Oranje Comité dit jaar voor een festival opzet met meer beleving. Door het Eetplein werden de twee delen met elkaar verbonden. Hierdoor ontstond een intieme setting,
waar het gezellig druk was aan de bar.

We kijken terug op een fantastisch, zeer druk bezocht Oranjeparkfestival” aldus de organisatie. “Heel Dongen vierde op een ongekende wijze feest en zorgde voor twee oranje gekleurde dagen om nooit meer te vergeten. Gelukkig hielp het weer mee, maar vooral het vertrouwen en enthousiasme dat de vele bezoekers uitstraalden, was hartverwarmend. De organisatie van het Oranjeparkfestival is bijzonder trots op deze editie en kijkt nu al uit naar 2025!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen