Freddy Kruijs wordt technisch jeugdcoördinator bij Olympia’60

Foto:

Olympia’60 is druk bezig om richting het komende seizoen de invulling van het technische hart verder gestalte te geven.

Met ruim driehonderd jeugdspelers is het superbelangrijk dat daar veel aandacht aan wordt besteed. Olympia is dan ook blij dat vanaf augustus Freddy Kruijs als technisch jeugdcoördinator hier een belangrijke rol in gaat spelen. De ervaren trainer gaat zich richten op het kwalitatief verbeteren van de jeugdafdeling op voetbaltechnisch vlak. Freddy zal in eerste instantie veel gaan observeren om vervolgens trainers en coaches te ondersteunen om te verbeteren. En vervolgens natuurlijk ook controleren dat e.e.a. ook op de juiste manier opvolging vindt. Hierbij is het jeugdbeleidsplan van Olympia’60 de rode draad.

Freddy benadrukt dat dit een proces is wat samen gedaan moet worden. “Ik vind samenwerking en elkaar helpen van essentieel belang”, aldus de huidige coach van DVVC. Hij ziet er naar uit om met zijn ruime ervaring hier bij Olympia’60 een steentje aan bij te dragen. Over zijn aanpak: “Ik werk in principe in periodes van 6 weken waarbij de focus op een bepaald onderwerp komt te liggen. Denk hierbij aan trappen & passen of positiespel. Ik ga hiermee aan de slag met de jeugdtrainers van alle leeftijdscategorieën”. Freddy heeft genoeg voorbeelden hoe zaken wel of niet gedaan moeten worden. Wat doe je specifiek met de jongste jeugd en wat zijn de aandachtspunten voor de oudere spelers en speelsters? Vragen die hij graag beantwoordt samen met de trainers en jeugdspelers. Freddy wil hier een toegankelijke positie innemen. “Ik sta altijd open voor vragen. Heb je oefenstof nodig of andere vragen? Ik kan hele kasten vullen met materiaal dat ik in mijn trainerscarrière tot me heb genomen en opgespaard.”

Freddy heeft zichtbaar zin in zijn nieuwe rol, maar waarom geen trainer meer en waarom Olympia’60? “Tja”, glimlacht hij, “Sowieso belangrijk dat ik nu minder gedwongen op vaste dagen en tijdstippen op het veld moet staan. Bovendien lukt dat met mijn huidige werkzaamheden nauwelijks meer. Regelmatig zit ik voor werk in België en Luxemburg en dan is het lastig op tijd voor de groep te staan. En Olympia’60 is gewoon een mooie vereniging. Ik ken er veel mensen en vindt het leuk om hen hier te ontmoeten. Afgelopen jaren was er wel eens een flirt met Olympia’60 maar op de één of andere manier was het er niet van gekomen”, aldus de man uit het oosten van het land die inmiddels alweer 23 jaar in Dongen woont.

“Naast bezig te zijn met de Olympia-jeugd heb ik ook gewoon eens zin om op zaterdagmiddag een biertje te pakken bij Olympia op het terras. Maar ook bij vv Dongen of DVVC waar mijn zoons voetballen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen