In memoriam Toon Loonen

Foto:

Ingezonden door VV Dongen

In memoriam Toon Loonen
Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Toon Loonen op 77-jarige leeftijd is overleden. Na het overlijden van zijn vrouw vond Toon afleiding bij VV Dongen. Hij werd een zeer gewaardeerde vrijwilliger, lid van de maandagmorgenploeg en fanatiek supporter van Dongen 1. Toon sloot vele vriendschappen binnen de club en was een graag geziene gast op ons sportpark.

Apetrots was hij om, samen met Ron Timmers, Peter van Vugt en Hans Kuijsters, als materiaalman deel uit te mogen maken van de technische staf van Dongen 1. In die rol zorgde hij ervoor dat de tenues voor de spelers in de kleedkamer klaarlagen, dat er voldoende ballen en drinkflessen de bus mee in gingen en had hij zijn plekje in de dug-out. De kroon op zijn werk was het kampioenschap in 2016 en de daaropvolgende promotie naar de Derde Divisie. Wat heeft hij daarvan genoten!

Voor de start van een nieuw seizoen bestelde Toon met uiterste precisie de kleding voor de selectie. Op de dag na een wedstrijd vouwde hij de gewassen tenues keurig netjes op, zodat alles weer fris en schoon klaar stond voor de volgende wedstrijd.

In 2019 werd Toon getroffen door een herseninfarct. Hij kwam in een revalidatiecentrum terecht maar bleef trouw de verrichtingen van VV Dongen volgen. Toen hij na een paar maanden weer thuiskwam, werd hij af en toe door iemand opgehaald en naar de club gebracht. Maar het werd nooit meer zoals voorheen. Langzaamaan, beetje bij beetje, moest Toon afscheid nemen van zijn clubke. Naar het sportpark komen zat er, zeker nadat hij op de Volckaert terecht kwam, bijna niet meer in.

Maar Toon bleef VV Dongen op afstand volgen en zijn trouwe voetbalmaten, Jan Smits en Wim de Bruijn, hielden hem op de hoogte van de ontwikkelingen bij de club. Elke week bezochten zij Toon op maandagmiddag in de Volckaert. Al sinds hij daar verbleef, en tot het laatste moment. Wij zijn dankbaar dat we Toon hebben leren kennen en voor alles wat hij voor de club heeft betekend. Bovenal zijn we dankbaar dat verder lijden hem bespaard is gebleven. We hopen dat Toon zijn rust heeft gevonden.

Tot slot wensen we de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen