Anspachschool haalt ruim 4000 euro op voor Nepal

Foto:

Op woensdag 3 april was het rond kwart over 12 druk op de Anspachschool. Alle ruim 250 kinderen stonden buiten samen met leerkrachten, ouders en opa’s en oma’s die kwamen kijken naar wat de kinderen gingen doen.

Een week of 4 geleden hebben alle groepen 1 t/m 8 les gehad over het land Nepal en over ICFON, een kleinschalige Nederlandse organisatie die ontwikkelingswerk doet in Nepal. Bestuurslid van ICFON en moeder van 2 kinderen op de Anspachschool Sandra Rutten-Kroot en haar vader, vrijwilliger van ICFON, Johan Rutten namen de kinderen mee naar het land Nepal en de projecten van ICFON. De kinderen vonden het erg indrukwekkend te zien dat kinderen er vaak maar 1 kamer hebben, buiten moeten wassen en een kraan met een heel dorp delen. Ook het lang lopen naar school en niet altijd naar school gaan, meisjes die vaak achtergesteld worden en elke dag rijst eten maakte indruk op de kinderen. Ze toonden veel interesse en stelden veel interessante maar ook verrassende vragen aan Sandra en Johan.

Na de lessen zijn de kinderen op pad gegaan om geld in te zamelen voor dit goede doel. Sandra gaat over een week weer naar Nepal toe om de projecten van ICFON te bezoeken en om te kijken hoe het daar gaat. Sinds corona is er niemand van het bestuur van ICFON meer in Nepal geweest om de projecten te bezoeken en te bekijken of er goed samengewerkt wordt met de Nepalese partnerorganisaties GFN en ISARD en in welke projecten geld kan worden geïnvesteerd. Wat hebben de kinderen hard gewerkt en goed hun best gedaan om geld op te halen! Als tegenprestatie moest echter eerst een beweegchallenge uitgevoerd worden. De kinderen hebben de afgelopen weken flink geoefend bij gymmeester Bart om de bewegingen uit hun hoofd te leren. En dat is ze goed gelukt! Op muziek van de ‘macarena’, ‘de kabouterdans’, ‘kinderen voor kinderen bewegen is gezond’, ‘overdrive’, ‘hier mag alles’ en ‘belly dancer’ werd fanatiek gedanst en bewogen. Veel leerkrachten deden ook mee, het was een gezellig samen zijn.Daarna werd bekend gemaakt hoeveel geld de kinderen opgehaald hadden en dat was een heleboel!! In totaal is er meer dan 4000 euro opgehaald!!!

Daar kan in Nepal heel veel mee gedaan worden. ICFON richt zich met name op de alleramsten in Nepal. Helaas is er nog sprake van een kastesysteem waardoor er veel ongelijkheid is. U moet weten dat voor 400 euro een heel gezin in Nepal geen armoede meer hoeft te lijden. Ze hebben na een aantal trainingen genoeg kennis om de eigen grond te kunnen bewerken en groenten verbouwen waardoor de boeren en hun kinderen genoeg gezond eten hebben en de kinderen naar school kunnen in plaats van mee te helpen op het land! Ook weten ze hoe ze kunnen sparen en leren vrouwen voor zichzelf op te komen. Er worden dus vele gezinnen, die vaak uit wel 6 personen bestaan, geholpen. Het geld wordt ook uitgegeven aan het welzijn van de kinderen zodat zij na school wat meer kunnen ontspannen. Ook leren kinderen hoe ze kunnen samenwerken en hoe ze kunnen zorgen dat hun dorp schoon blijft. Wat tof dat de kinderen van de Anspach school bijgedragen hebben aan dit mooie resultaat! Sandra en Johan kregen van locatie directeur Dineke van Engelen een cheque overhandigd met daarop de opbrengst van de schoolactie. Namens het hele bestuur van ICFON willen Sandra en Johan alle kinderen, de ouders en de leerkrachten van de Anspachschool bedanken voor deze fantastische actie!

Sandra vertrekt 19 april naar Nepal en zal daar het geld overhandigen aan de Nepalese organisatie(s) van de projecten die ICFON steunt. Ze zal met foto’s en filmpjes vertellen hoe enthousiast de Anspach-kinderen hebben gereageerd en zorgen dat er foto’s terugkomen zodat de kinderen van de Anspach school zien dat het geld goed terecht komt. Voor meer informatie: www.icfon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen