3 top dingen om te doen in Alicante

Foto:

Ingezonden Alicante is een Spaanse kuststad aan de Costa Blanca en de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de regio Valencia. Met meer dan 320.000 inwoners is het een belangrijke haven voor de export van Midden-Spanje en de prachtige zandstranden trekken veel toeristen aan.

Na Valencia is Alicante de grootste stad aan de Costa Blanca. Verschillende vliegmaatschappijen zoals Transavia vliegen op het vliegveld dat op slechts 12 kilometer van het centrum gelegen is. Dit maakt het gemakkelijk bereikbaar, zelfs vanuit Nederland. Heb jij ook een tripje geboekt naar Alicante? Hier zijn 3 dingen om te doen!

De zonnige stranden
Alicante staat bekend om zijn prachtige stranden en aangename klimaat, waardoor het de perfecte plek is voor een ontspannen dag aan zee. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden of gewoon wilt genieten van de sfeer, er zijn verschillende stranden om uit te kiezen. Playa del Postiguet heeft bijvoorbeeld prachtige gouden zand en helderblauwe wateren. Aan de andere kant kun je naar Playa de San Juan als je wat meer behoefte hebt aan rust en stilte. Hier kun je ook verschillende watersporten doen en het is een leuke plek voor de kinderen. Ben je toch op zoek naar drukte? Bezoek dan La Roda Beach. Dit is een van de drukste van Altea. Het is ook mooi omdat je hier vanuit de haven leuke uitstapjes kunt maken met onderwaterzicht boten!

Lekker eten bij Mercado Central
Een bezoek aan de Mercado Central is een must-go place voor fijnproevers. Op deze markt vind je verschillende soorten verse producten, lokale specialiteiten en heerlijke gerechten. Denk aan de traditionele Spaanse hapjes zoals tapas, paella en verse zeevruchten, allemaal bereid met de beste ingrediënten uit de omgeving. Je kunt vaak ook een soort kooktocht doen waarbij je samen met een kok de verse ingrediënten op de markt gaat halen om vervolgens in de lokale keuken samen een verse paella te maken, Super ervaring!

Historische kasteel van Santa Bárbara
Een van de bekendste attracties in Alicante is het indrukwekkende Kasteel van Santa Bárbara. Deze staat hoog boven de stad op een heuveltop en is bijna niet te missen. Hier kun je een middagje cultuur snuiven, door de smalle gangen lopen en genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de Middellandse Zee vanaf de top. Zeker een aanrader voor de mensen onder ons die ook van een stukje geschiedenis houden. Wat ga jij doen tijdens je volgende reis naar Alicante?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen